You are here

Sharp LC26SB25E tv kijelzőjén, körben sötétebb a kép /Megoldva/

7 posts / 0 new
Last post
Szajanik
Szajanik picture

Sziasztok! Adott ez a Sharp LC26SB25E típusú lcd tv. Azt a hibát produkálja, hogy a kijelzőjén, körben kb.2 cm szélességben sötétebb a kép. Háttérfény hibára gondoltam, szétszedtem a kijelzőt, és az lcd nélkül bekapcsolva teljesen homogén, egységes fényt adott. Megmértem a tápfeszültségeket, Ha mindent jól mértem, akkor stimmelnek. Az lcd kijelző is megkapja a 12V-ot, a típusa: V260B1 -L11. Itt megakadtam. Mi okozhatja ezt? Van valakinek ötlete? Üdv!

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Ez a te tévéd vagy kukáztad valahonnan? Ha tied, akkor nem most jelentkezett a hiba. Ha kukáztad vagy kaptad akkor ezért. Ha nem akkor kijelző hiba. DE: mivel ahogy látom beltériről van meghajtva még az is lehet a hiba. Túl szabályos a szélein a sötétebb rész hogy LCD hibára utaljon. Próbáld antennáról vagy más külső egységről meghajtani. Arra már nem is gondolok, hogy van valamilyen szignál generátorod amin lehet homogén képtartalmat beállítani. A vakut nem lehet kikapcsolni a mobilodon?

0

Szajanik
Szajanik picture

Kedves mosomedve! Ismerősömé a készülék, egy ideje már így használják. Az az elmosódott kék csík a kijelző közepén nem vaku fénye. A blu-ray lejátszó menüjének a háttere. Nem beltériről használják a tv-t. Antennáról, hdmi-ről, vga bemenetről is ilyen képet ad.

0

mosomedve
mosomedve picture

Mint az előzőekben írtam túl szabályos a sötétebb rész. Egy ötlet csak a régmúltból: a hiedelemmel ellentétben nemcsak a plazma kijelző tud beégni, hanem az LCD felület is tud hasonló jelenséget produkálni. Elképzelhetőnek tartom, hogy tartósan valami olyan módban használták a készüléket, ami a panaszolt hibát okozza. Mint írtad a kijelzőt szétszedve a háttérvilágítás fehér polarizált felülete teljesen homogén fényt ad. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a végső hibamegállapítás.
Ha van kedved egy kísérletre hogy végleg el lehessen dönteni a hiba forrását, de kell majd egy kis hely hozzá: készíts elő egy 32"-os készüléket amiből kivetted a TFT-t és működik a háttérvilágítása. (például egy törött kijelzős készülékből eltávolítod a törött részt, de meghagyod, hogy működőképes maradjon. Magyarul kapjál egy homogén fehér háttérvilágítást). Szedd szét a Sharp készülék kijelzőjét úgy hogy ezt a TFT-t rá tudd helyezni a 32"-os készülék fehér felületére és ugyanakkor vissza tudd kötni az LVDS fóliákat a Sharp t-con csatlakozóihoz. Kapcsold be a készülékeket. Ha ebben az esetben is benne lesz a panaszolt hiba, akkor biztosan a kijelző hibás.
László

0

Szajanik
Szajanik picture

Kedves mosomedve! Sajnos a kijelző a hibás. Szétszedtem ismét a kijelzőt, bekapcsoltam a tv-t, és 1-2 cm-re el emeltem a TFT-t a háttérvilágítástól. akkor is látszott körben a sötétebb rész. Összeraktam, és visszaadtam a gazdájának. Konyhában használták, "háttérzajnak" így is jó lesz nekik. Köszönöm szépen a segítséget!

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
aspect gomb

0

mosomedve
mosomedve picture

Remélem ezt nem gondoltad komolyan!

0