You are here

Sharp LC32BT8E-villog a hátér villágitás. MEGOLDVA.

9 posts / 0 new
Last post
proci gyilok
proci gyilok picture

Üdv!
Fenti LCD tv-hez kérnék vmi tanácsot! A hibajelenség: bekapcsolást követően a háttérvilágítás (CCFL) fényereje mindenféle beavatkozás nélkül változik kb. 10-30%-nyi mértékben! A kép nem tűnik el, a világítás nem kapcsol le. A szétszedtem az invertert, forrpontok épek, az elkók nem púposak (kiforrasztva és megmérve jók). Már előttem kicserélték a táppanel majdnem minden kondiját is. A tápegységet átnéztem, mértem a feszültségeket, nem változnak meg. Lehet, hogy a TV másik hibájával van összefüggésbe.
A másik hiba: Magától átkapcsol teletexre, vagy AV-ra, kb 2 percenként,(de valamikor 3 percig is elműködik hiba nélkül,) vagy csak spontán elveszi a képet 1 másodpercre és visszaadja. Ezt a hibát is keresték.Amit eddig csináltam: Nyomógombpanel leválasztva akkor is marad a hiba. A processzort és környékét alaposan átmostam alkohollal,de ez sem segített.Inverter leválasztása esetén is produkálja a fenti hibát.
Ebben kérnék tanácsot.

Comments
proci gyilok
proci gyilok picture

Sziasztok.
A táp panelon az Invertert tápláló puffer (1500 uF )kondik kicserélve (3300uF),így már nem villognak a csövek.
Gondoltam megosztom,hátha valakinek segítek vele.

0

agressiv
agressiv picture
*

Lehet, hogy a primer oldalon a trafóval soros fólia kondi öregszik és ez csak ideiglenes megoldás lesz.

0

proci gyilok
proci gyilok picture

Meglehet,de egyenlőre így járatom.
Az a baj,hogy hiba még nem forrta ki magát.

0

proci gyilok
proci gyilok picture

Sziasztok.
Main csere és kapcsolgatás(képelvétel) megszűnt. :taps2: De még megmaradt a CCFL cső vibrálása.
Kipróbáltam LCD inverter mérése, csőhibák.doc ban leirtat és mindegyik LCD inverteren ugyan azt a jelet mérem az oszcilloszkópon,nincs nagy eltérés. Sajnos nincs 32 colos tv-hez csöveim,22- es csovel meg nem merem megpróbálni,esetleg valakinek ötlete??? Merre méricskéljek.

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Biztos, hogy a csövek vibrálnak, nem csak interferencia a képfrisítés és a lámpma frekije között? Hátulról nézve is villog a kiszűrődő fény?

0

proci gyilok
proci gyilok picture

Szia.
Sajnos a csövek azok,hátulról tisztán lehet látni a fény pulzálását.De ha átkapcsolom AV
-üzemmódba ott csak a hátérfény pulzálófényét lehet látni kijelző oldalról.Persze AV jel nélkül.Az SM-ben semmilyen jelalakot nem adtak meg.Inverter trafók tekercseinek ellenállása körülbelül egyforma.+24 voltot megszkópózva hát nem az a kimondott egyenes.Vannak rajta zavarjelek.De a puffer kondiai kivannak cserélve.
Ha picture menüben állítok backlight(háttérvilágítás)értékén,7-nél meg szűnik a villogás,de kb 2 perc múlva lekapcsol a hátérvilágítás is.

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Érdekes hiba, én a vezérlő IC-k tápfeszültségét ellenőrizném, illetve nem zárnám ki a menetzárlatot sem valamelyik trafón. Valami más tápforrásról lett már próbálva?

0

proci gyilok
proci gyilok picture

Szia.
Ez a backlight(háttérvilágítással)van összefüggésben. PWM (Pulse Width Modulation - Impulzus-szélesség modulált) jelekkel vezérlik a feldolgozó ic-ket és ezek az IC-k vezérlik a meghajtó fetekket. A lényeg a kiköltéssel arányos feszültséggel hajtják meg a csöveket.( CCFL csövek fényerejét csökkentik ill. növelik a kívánt tartományba.)
Maximális backlight vezérléssel oszcilloszkóppal nézve egy egyenes a feszültség.Ez jó is,ha szabályzom a hátér világítás értéket akkor szépen megkapom a PWR jelet.Vagyis szépen szabályoz is.Csak a csövek ilyenkor már villognak.

0

Sponsored links