You are here

SHARP LC49CFG6001E A távirányító nem viszi a tvét, Megoldva!

7 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Ma hoztam el a tulajtól hogy nem működteti a távirányító a tvét, igaz nem most romlott el, de rendeltek hozzá távirányítót is, de az sem viszi. A kezelő szervein mindent lehet kapcsolni, de távval semmit nem visz. Az infra vevőre mérve a tápja megvan a kimenetén változik a feszültség, a mainon ellenőriztem a csatlakozóit. Most lehet szoftver hiba, vagy valami más miatt nem komonikál a távval?

Comments
F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Ugyanilyen hibánk van egy szintén Sharp TV-vel, az érdekessége a dolognak, hogy nincs infra a készülékben, az eredeti távja is RF-es, párosított. Másik, használt RF-es távot nem sikerült hozzápárosítani a leírás alapján. De nem tudjuk tesztelni, hogy a táv jó-e, vagy a TV a hibás...

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Tegnap már ment nálam 2órát, és próbáltam a távot és vitte a tévét, de ki-be kapcsolás után már nem. Ma reggel bekapcsoláskor vitte egy fél órát, de 2óra után megint lehetett kapcsolni vele, de kikapcsolás után megint nem. Most az 5V-os körben lenne ingadozás a tápban, vagy a main-on?

0

proba
proba picture

A TV minden részét igyekezz letesztelni. Nekem volt hogy a HDMI halála miatt a gombok nem működtek. Lehet az infra hibát egy másik periféria hiba okozza. ( esetleg forrasztási hibás valahol.

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Délután átforrasztottam az infra vevő panelját, mostanáig tesztelve mindig viszi a táv a tvét, holnap is még járatom.

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!ról
Ma is működött rendesen a távval, így most vissza került a tulajhoz, és tettem fel képet az infra vevő paneljáról.

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Az infravevő mellett va elektrolit kondenzátor? Azt cseréld mindenképp. 

2