You are here

SHARP LCD hiba. (lezárva)

7 posts / 0 new
Last post
Billentyűs
Billentyűs picture

T. Fórumos Kollégák.
Egy SHARP LC40LE600E típusú LCD tv hibával kapcsolatban keresem a többiek válaszát. Az analóg, és a nyitott digitális adásokról fel lehet venni hangot, képet. A MINDIG TV dekóderkátyával a kódolt adókról csak hang van, sötét a képernyő felvétel után. Egyszerű lcd tv-vel megismételve a műveletet, van kép is hang is. A TV gyárilag tiltja le a képet a dekóderről történő felvételkor, vagy egyedi hiba lehet? Esetleg a firmware frissítés ilyen esetben segít? Esetleg a service menüben lehet javítani ezen a problémán?
Előre is köszönve a témában jártas kollégák degítségét.

üdv. Billentyűs

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv. Folytatva a SHARP TV hibajelenséget. Scart kábelen videómagnón és svideó csatl.-ón számítógép tv tuneren próbáltam. Mindlettőnél fennált a jelenség. Egy egyszerűbb lcd tv-be téve a dekódert, kártyát, ott felvette a videómagnó a képet, hangot. Ezért gondolom, valami szoftveres tiltás lehet benne. A samsung Tv-kről olvastam hasonlót, hogy van 1 EEPROM, amit ki lehet " kapcsolni ", ... Lehet, a service menüben van ilyen opció, csak nem tudok belépni. Az USB valóban csak frissítésre, diagnosztikára van.
További ötleteket várva,

üdv. Billentyűs

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv ! Találtam a NET-en firmware frissítést, de nem tudom kitömöríteni az alkalmazást. PKG a kiterjesztése. Próbáltam 7 zip, win zip, stuff it programokkal kitömöríteni, de egyik sem tud vele mit kezdeni. Mivel lehetne kitömöríteni a file-t? A másik kérdés, lehetne-e mentést csinálni az eredeti firmware állományról úgy, mint a BIOS-ról, ha az új nem lenne jó, vissza lehetne tölteni a régit. Ennek a verziószáma sokkal újabb, mint ami jelenleg benne van. Arra is keresnék választ, lehetne-e hardveres úton a tiltást kiiktatni? Hátha ez egyszerűbb volna.
Szívesen fogadok minden ötletet, választ várva

üdv, billentyűs

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Miből gondolod, hogy nem jó a tévédnek a ***.pkg kiterjesztésű fájl?: http://www.opendrivers.com/download/driver-157324.html
De csak óvatosan azzal a frissítéssel...lehet a végén lesz egy hotel TV a tévédből...
Üdv.: uniman

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Hello Uniman !
Nem merem megcsinálni a firmware frissítést ha előtte nem mentem ki a régi változatot. Valószínűleg nincs olyan lehetőség, mint a BIOS frissítésnél. Ha a magyar menü eltűnik, még nem olyan nagy baj, viszont lehet, hogy más probléma is lehet. Erre lenne jó visszatölteni a régit, viszont az nem elérhető a NET-en. Van valami ötleted? A hotel TV helyi hálózatban működik, vagy korlátozva vannak beállítások, hozzáférési jogok jelszavasak?
Várok ötleteket. Előre is kösz.

üdv. Billentyűs

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

értem már, hogy gondolod! Néztem a rajzát elvileg képes lehet rá hogy kiadja a dekódolt képet, de hogy létezik-e olyan firmware az más kérdés!
Böngészd át a doksit hátha találsz valamit, de nem biztatlak!

http://elektrotanya.com/sharp_lc32_40_46_le600e.pdf/download.html

Üdv,
Oszi

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

a legtöbb készülék tiltja a kódolt adások felvételét! Ennek gyakran fizikai okai vannak, mert a tuner közvetlenül a dekódernek küldi az adatokat, az pedig követlenül a jelfeldolgozó áramkörökhöz küldi tovább a dekódolt képet, így a processzor nem képes rögzíteni azt. Ha nálad is ez a helyzet a firmware frissítés nem segít.
Néztem a tv használati utasítását, elvileg egyáltalán nem lehet felvenni vele, csak egy Service USB csatlakozó van rajta!

Üdv,
Oszi

0