You are here

Sharp LCD TV LC-48CFF6002E. Hang van,kép nincs

8 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Üdv!

A címben jelzett masina, bekapcsolható. Bekapcsoláskor a fény felvillan de képet nem ad, háttér megy.  A tápon feltüntetett feszültségek megvannak. Szkóppal vizsgálva " tiszták" a mainon lévő stabkockákon is. A tulaj szerint van mikor kép is van, de csak néhány percig. Ha valaki tud a hibáról kérem írja meg.
 A készülék :LSC480HN08-G1 kijelzővel szerelt változat.  A T-con-on a feszültségek rendben vannak,kivéve az RT6929-Rt6930 converter ic-ken. Bekapcsoláskor a feszültségek 1mp-re megjelennek, majd leállnak mindkét ic-n . Hibás forrasztást nem találtam, illetve átforrasztottam a panelt. Kérdés,kuka a kijelző?? Érdekessége a dolognak, hogy néha elindul, akkor hosszabb rövidebb ideig működik. Köszönöm a figyelmet!

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Csatlakoztasd le a kijelző LVDS kábeleit a T-con modulról és mérjed a feszültségeket a panelon. AZ 5V és a 17V ami eltünik pár másodperc után. Ha ilyenkor megmarad, akkor kijelző hibás. Próbáld levenni a kijelző előkeretér, hogy szabad legyen az LCD. Ilyenkor tudod nézni, hogy a COIF-ok esetleg nem zárlatosodnak-e be.
László

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Igen gondoltam rá, de ezt sajnos csak ollóval lehet "lecsatlakoztatni" :)  Köszi!  Az előlapot még megpróbálom, aztán felaprítom.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
Ez szinte biztos hogy led hibás lesz. Szét kellene szedned a kijelzőt, és végigpróbálgatni a ledeket.
Ha élén világított típus, akkor elég problémás lesz a javítása, de ha a szokásos akkor szerintem a "sima" 3V-os lesz benne.

Sok sikert!

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Mint írtam volt :)  A háttér megy,halovány fehér fényt. A T-cono lévő converterekről írtam, ami 5, 17v -t ad le de csak egy pillanatra.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
Bocsi, a háttér fény rész felett átsiklottam valahogy...
Ilyenkor először t-con smd kondenzátorain szoktam végigméregetni dióda vizsgálóval, zárlatot keresve.
Aztán nem találok semmit akkor megkeresem a +27V körüli step up converter kimenetét és kötök rá 27V körüli tápot 1A korláttal. Ha ez sem jön be akkor a -10V koverter kimenetére is kötök -10V feszültséget. Ilyenkor már többnyire melegszik egy smd kondi valahol, csak meg kell keresni. Ha esetleg az egyik COF melegszik rendellenesen akkor legalább tudom hogy kijelző csere, és nem vesztegetem rá az időt tovább.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Köszi, ezeket még kipróbálom :) Jó ötlet !
 

0

stevepapa
stevepapa picture

Még annyit a tv kb 8 hónapos!

0