You are here

SHARP VC-A105 nem mutatja az eltelt vagy hátralévő időt

7 posts / 0 new
Last post
mctibi12
mctibi12 picture

Sziasztok! A fent említett videómagnó hol számolja az időt, hol nem. Ez főleg akkor idegesítő amikor 1 kazettán többminden is rajta van és keresgélni kell vakon hogy melyik film hol kezdődik. Univerzális távirányítóval használom, ezzel csak alap dolgokat tudok: Visszatekerés, Felvétel, Lejátszás, Előretekerés, Szünet. 

Comments
Harley-D
Harley-D picture

A hangfejen alul olvassa a szalag futását, vagy laza a szalag, vagy koszos a fej, vagy elállítódott.
T.

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasztok,

az említett fejben 2 sávban olvasás van. Az egyik, alsó, a sinkron jelet olvassa a felső az audió jelet. Ha az audió fej piszkos akkor tompa a hang, ha a sinkron fej akkor "szalad" a kép függölegessen és nem lehet beállitani a trackinget. Nem innen veszi az "órajelet", esetleg az indexet írja fel, de az más téma. A távirányítón található DISPLAY gombbal lehet választani, hogy számláló vagy lefutott időt mutasson. Abszolut értéket ne várjál mert a letelt időt a két csévetárcsán található reflex optikai csíkok impulzus arányábol matematikázza ki. Azt jelenti, hogy ha a szallagot az elejére csévéled és onen játszod le, lenullázva CLEAR gombal az iduló időt akkor kb kapsz egy megközelítő érteket, hogy hol van pillananyilag a lejátszás. Csak a grundig VCR-ek tudtak adatot adni hol van a szallag abszolut, da az is csak max perc pontossággal, habár tekereg az emléezetemben volt-e még ilyen de nem ugrik be. a grudignál a kijelzőn a szalag bevétele után ATTS-t írt ki, a fejre húzta a szallagot, megtekerte előre-hátra és a videófej sinkronjeléböl, a sebességsinkronbol amit a már említett audio-tracking fejröl olvasott ki és a két csévetárcsa refkeximpulzusszámábol számolt ki és ezt mindig megcsináta. ott igen is kiírta abszolut de perc pontossággal. A sharp videóknál nem tudok ilyen opciórol.

üdv

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
A kopásról se feledkezzünk meg .

0

Harley-D
Harley-D picture

Szia, Ez egy elég koros készülék nincs ennyire bonyolítva, közel a százhoz hogy amit mondta valamelyik talált. Én a babánál szoktam ujjal óvatosan fékezni a szalagot és neki áll számolni. Lehet a görgő már nem húz eléggé.
T.

0

bluemoon
bluemoon picture

Szia,

ha alul nem tud olvasni, az akkor van amikor a capstan perselye megkopik és a szallagot lefelé tolja és gyűri, vagy a philipseknél kökemény lesz a görgő. De ha az olvasás a sinkronfejröl nem egyértelmű akkor amint már megírtam "szalad" a kép. Az Ó:P:Mp kijelzése más matematika.

üdv

0

mctibi12
mctibi12 picture

Igen, a capstan persely kikopott. Meg is lett zsírozva. Meg amikor lejátszással egybekötött visszafele tekerés akkor gyűri a szalagot, de azt is csak néha.

0