You are here

SHARP VC447B SM [lezárva]

24 posts / 0 new
Last post
Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Tök jó ötlet volt a tegnap általam feltöltött millió gif file-t berakni egy djvu-ba, no de könyörgöm, nézzétek már meg a legvégén a kapcsrajz szekciót! Minden kapcsrajz OLVASHATATLAN HOMÁLYOS MASZAT! És ez már nem az első eset, hogy valami überokos kitalálja, hogy majd ő átkonvertál egy doksit, de arra nem veszi a fáradságot, hogy amit alkotott, megnézze, hogy jól sikerült-e?
Most én ezt tök véletlenül észrevettem, de tényleg figyeljen már oda, aki az ilyen szarokat csinálja, mert mások attól kapnak agyvérzést, hogy nagy nehezen ráakadnak a kurva ritka doksira, amiben majd végre megnézhetik az elégett R522 értékét, megnyitják, és egy homályos pixelháború az egész.

A téma kimerítve. Így aztán lezárásra került.

Comments
Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ezt mondjuk bejelenthetted volna a kék emberkénél is. Esetleg tedd fel újra, és megnézem mit lehet tenni vele, hogy összefűzés után is olvasható maradjon.

Üdv! Kalex

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Azt akartam, hogy más is figyeljen erre oda!
Az eserviceinfóról letölthető az olvasható változat.
Szerintem tök fölösleges ezt konvertálgatni, ez így jó, ahogy van, ki lehet szépen nyomtatni őket egy 300dpi-s lézeren, és akkor a végeredmény egy pontosan ugyanolyan szervizkönyv, mint az eredeti volt.
Vagy ha valaki ehhez skót, akkor csináljon hozzá egy html file-ot, amiben egymás után állnak:
(kacsacsőr jel nyit) img src="1.gif" (kacsacsőr jel zár)
(kacsacsőr jel nyit) img src="2.gif" (kacsacsőr jel zár)
stb, és nyirra meg az explorerrel!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Az eserviceinfóról letölthető az olvasható változat."
Ez a használható infó. Letöltöm, konvertálom, és lecserélem. Nem értek egyet a gif-ek garmadájával. Egyáltalán nem kezelhető egyszerűen. Főleg, ha nem akarod kinyomtatni. Nem mindenki számítógép guru, hogy html oldalakat hozzon létre. Jobban szeretik az összefűzött doksikat, akár elektronikus, akár papír alapú.

Üdv! Kalex

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Én is jobban szeretem, de még nem találtam olyan pdf vagy djvu csináló programot, ami ingyenes, és le tud kezelni egy 600dpi-s, A3-as műszaki rajzot a nélkül, hogy olvashatatlan maszatot csinálna belőle.
Kipróbáltam vagy három négy különbözőt, aztán elfogyott a kanalam hozzá.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Szerencsére akadt, aki vette a fáradtságot, és hőbörgés helyett feltette kisebb, de összefűzött és jó minőségű formában. Köszönet érte.

Üdv! Kalex

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ja, persze, 10MB helyett 6MB lett, csak éppen olvashatatlan. :) Nagy tuti, büszke lehet magára, aki csinálta! Meg az is, aki kiengedte a szart, és kitörölte a jót. Veregessétek egymást vállon! B-D
De mindegy, ezt most még idejében észrevettük, kijavítjuk, de tényleg tessék már erre jobban odafigyelni, amikor a friss feltöltéseket vagy a duplikált feltöltéseket osztályozzátok, hogy ne az olvashatatlan szar maradjon bent, és a jót selejtezzétek ki! Nem egy olyan nagy tett belenézni egy doksiba, hogy olvasható-e, kb. 20 másodperc.

0

DINO54
DINO54 picture

Szevasztok !
Egyet értek az előttem szólóval.
Üdv. Laci

0

city217
city217 picture

Szia.
Melyik az az egy. :)
De ha a kék emberkére nyom valaki az egy szempillantásnyi idő!
A többi beszéd meg már csak unatkozás.
Üdv.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nem, nem unatkozás, ez egy létező probléma, amire föl kellett hívni a figyelmet.
Ha rányomok a kék emberkére, hogy olvashatatlan, akkor az admin kitörli a djvu-t IS, és most nem lenne meg ez a doksi a tanyán se jól, se rosszul.
Így viszont, hogy beszéltünk róla, megvan a doksi, és akit érdekel, elolvashatja.
Márpedig ez a készülék némi érdeklődésre tarthat számot, mert bár alapszolgáltatásos készülék, tud valamit, amit csak nagyon kevés VHS: az osztásos SECAM normát. Én magam is ezért tartom hadrendben ezt a készüléket. Osztásos SECAM kazettából nincs túl sok, de ami van, ahhoz bizony nem könnyű lejátszó szerkezetet találni, mert még a francia piacra gyártott készülékek közül is csak igen kevés tudja.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"akkor az admin kitörli a djvu-t IS, "

Megint hamarabb beszélsz(vagdalkozol), mint gondolkodsz. Az admin és a moderátor nem töröl ki olyan fájlt, ami legalább részben olvasható és nincs helyette másik. Nem ez az első eset, hogy gond volt valamivel, és szólt egy tanyatag. Az viszont először, hogy ekkora hanggal van valaki. Esetleg átkonvertálhattad volna Te is, vagy a megjegyzésbe beírod, hogy nem tudod megoldani. 3 év alatt feltöltöttél 56 doksit. Akiket szidsz, lehet 3000-et tettek fel. Amennyiben ezeknek 30%-a hibás (bár ezt nem hiszem), még mindig kenterben vernek Téged. A stílusodon javíthatnál.

Üdv! Kalex

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ó-ó, már vártam, hogy megint én leszek a feketeseggű, hogy képzelem én, hogy olyan formátumban töltöm fel a doksit, ahogy az neked nem tetszik, mi? Hát köszönöm szépen, ezért aztán igazán érdemes volt órákig scannelgetni.
Juj-juj, csak 56-ot töltöttem föl, nahát, hogy én milyen vagyok?! Bezzeg hogyha azzal szórakoznék, hogy más feltöltéseit letöltöm, olvashatatlanná konvertálom, visszatöltöm, majd pedig bejelentem az eredetit duplikátumnak, akkor már én is igazi tanyatag lennék, mi? Biztos gyorsan meglenne nekem is a 3000... csakhogy én tojok az ilyen pitiáner pontgyűjtögetésre, csak azt töltöm fel, ami itt még nincs meg. Ezeket többnyire pénzért veszem nepperektől, vagy én magam scannelem be fáradságos munkával. Még csak köszönetet sem várok érte, csupán annyit, hogy amit önzetlenül megosztottam, arra vigyázzatok, és ne basszátok el! Nem sikerült. És még neked áll feljebb, és te kritizálod az én modoromat, sőt, az egész személyemet? Hát éppenséggel nekem is volna pár észrevételem... de most ezt inkább nem részletezem ki, mert még a monitor is belepirulna. :-p

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"A stílusodon javíthatnál."

A modorod pont olyan pokróc, mint volt. Egy mondás szerint, "Ki mint él, úgy ítél." Látom, Neked nehéz sorsod lehet. Az udvarias forma, nem csökkenti az igazságodat, és az alpári hangnem nem növeli azt. Aki nem akar megérteni valamit, az nem is fogja. Amennyiben arra hajtasz, hogy a sértegetések túllépve egy határt, szankciókat vonjanak maguk után, akkor helyes irányba indultál el. Az általad megsértett 100-nál is több embertől én kérek elnézést a stílusod és oktalan vádaskodásod miatt. Szerencse, hogy viszonylag ritka az ilyen hozzáállás. Végezetül:
"A stílusodon javíthatnál."

Üdv! Kalex

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Multi Multiplikáló!

Nem akartam beleszólni, de igenis baj van a stílusoddal. Az, hogy topikot indítottál a probléma miatt, teljesen jogos. De ezt sokkal kulturáltabb formában is megtehetted volna, és akkor aki elrontotta, még elnézést is kért volna tőled. Így viszont sokak szemében unszimpátiát váltottál ki, és még te háborogsz, hogy ki lettél nevezve feketeseggűnek. Tudod mit? Igenis feketeseggű vagy, de nam azért mert szóvá tetted, hanem ahogy szóvátetted az esetet.

Üdv: Jácint

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Azt még kérhetném, hogy azért is, hogy miért nem köszönök a postok elején? Mert az ma még nem volt. :-p

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ja, igen, azt el is felejtettük :)
http://elektrotanya.com/?q=hu/user/24071/edit
Itt beírod a Hozzászólás beküldési beállítások dobozba, hogy "Szia!" és le van erről is a gondod.

Igazából annak van egy olyan szerepe is, hogy ha a köszönés után nevet írunk, akkor egyértelmű, kihez szólunk, kinek válaszolunk. Ha meg "sztok"-ot írunk a szia után, akkor mindenkihez.

Üdv: Jácint

0

DINO54
DINO54 picture

Szia KaleX !
Sajnos ami már le van butitva azt senki sem tudja "normális" felbontásban felpakolni, bár mekkora is benne a tenni akarás.
de azért béke mindenkivel, az az salem aleikum.
Üdv. Laci

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Félre érted. A rosszat már valóban nem lehet feljavítani (bár egy két esetben már sikerült!), de senki nincs akadályoztatva abban, hogy keressen egy jót, vagy legalábbis jobbat a fent lévőnél. Egy kicsit rá kellene nézni a "Legutóbbi feltöltések"-re és rögvest érthetővé válna, miért nem reális elvárás, hogy minden dokumentumot az elejétől a végéig olvasson el az admin, vagy a moderátor. Sokkal életszerűbb, hogy aki belefut egy hibába, az jelzi (normálisan).

Üdv! Kalex

0

DINO54
DINO54 picture

Szia city !
Nékem is tele a szaporítóanyag tartályom az olvashatatlan/kritikán aluli feltöltésekkel (nem csak ezen az oldalon). Ez igazán azokkal kicseszés akiknek korlátozott adatforgalmú netjük van. letöltik, aztán semmire sem mennek vele.Mi közben az adott feltöltő baromira büszke magára.
Na szevasztok ! Laci

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Lehet, hogy nem is a feltöltő a hibás, lehet, hogy azokat is csak megkonvertálta valami okos mákoskalács, hogy kissebb legyen. ;-)

Szerintem kapcsrajznál a 300dpi felbontás a minimum, de finomabb rajzoknál 600dpi is elkél. Nagyobb? Nagyobb. De el lehet olvasni. (Sajnos nekem csak 300dpi-t tud az A3-as scannerem, és azt sokszor kevésnek érzem. Ebben a Sharp doksiban is volt olyan rész, amit szívesebben csináltam volna 600-ban...)

0

city217
city217 picture

Szia.
Legalább magadat olvasd, engem nem fontos!
Üdv.

0

city217
city217 picture

Szia.
Egyetértek!
Üdv.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Kalex.
Mindenesetre nekem úgy tűnik, hogy jól el lett rejtve ez a "fránya" SM (vagy "elromlott" a keresőm?):
http://elektrotanya.com/sharp_vc447b_sm/download.html
http://elektrotanya.com/sharp_vc447b_sm.djvu/download.html
Üdv.: Uniman

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

erre gondolt:
http://elektrotanya.com/sharp_vc477b_hu_sm.pdf/download.html

Ez már tényleg olvasható.

0

Sponsored links