You are here

SHERWOOD AI1110 erősítő hálózati trafójának secunder oldali feszültsége mennyi lehet? (megoldva)

13 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Nevezett erősítőben megszakadt a trafó. Tennék bele másikat (egyszerűbb mint tekercseli) de nem tudom mennyi volt a secunder feszültség. Szerencsére csupán egy értéket ad le, középcsapolással. A kondik 50V. Valakinek volt már dolga ilyen erősítővel és tudja mennyi a tápfeszültség?
Köszönettel, Z.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Végül úgy döntöttem, legegyszerűbb ha az eredeti trafót újratekercselem. Így már a kimenő feszültség értéke sem kérdéses, ami 2X32V.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! :beer:

0

zgyula
zgyula picture

Szia!
Hogy a viharba szedted szét? Ezek rendesen be vannak impregnálva, néha még a lemezek is össze vannak hegesztve...

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Igen ez is hegesztett. Én mindig be fűrészelek olyan mélyen a varratba, hogy szét tudjam szedni. Szerencsére a lemezelés így már könnyen szétjön. Annyit hozzátennék, hogy az eredeti huzalt tekertem vissza mert a két vége közelében zárlatosodott be ami a szakadáshoz vezetett. Így kettő menettel kevesebb került vissza.
Üdv,Z.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a segítséget! Mint írtam, "megszakadt" a trafó! Nem, nem csak a hőbizti, hanem a tekercs!!! Szétbontottam és akkor derült ki ennek oka. Persze már az is árulkodó jel volt, hogy a többi biztosítékot ügyesen áthidalták... ahogyan az emlegetett hőbiztosítékot is. Menetzárlat keletkezett és egy ponton szinte elfröccsent a huzal, amihez nem kis teljesítmény kellett. 2x24V toroidom van kéznél, teszek vele egy próbát. Ha nem marad más, tekercselem az eredetit.
Köszönettel: Kiss Z.

0

zgyula
zgyula picture

Szia!
2x30V körül van a trafó üresjárási feszültsége. Amúgy a trafónak valóban csak a hőbiztije szakadt meg - ahogy arról már szó volt. Ez könnyen javítható...

0

DINO54
DINO54 picture

Szevasztok !
Amennyiben helytálló az uniman által megadott linken szereplő teljesítmény adat akkor az 50 W RMS (eff.) 8 ohm-on 20 V eff (28V cs) feszültséget jelent. Ha a végtranzisztor maradék feszültségére és az emmiter ellenálláson eső feszültségre további két voltot számolok, akkor cca. 30 V tápfeszre van szükség áganként.
Ezt ha kellően"merev" a trafó akkor minimum 0,707x 30V eff. feszültséget adó szekunder fesszel, az az 21-22 V -al lehet előállítani. Ehhez még adjunk hozzá áganként 2V-ot az egyenirányítón eső feszültség okán. Végül is 2x24 V szekunder szükséges. Gyengébb trafónál további plusz feszültségre lesz szükség, de a pontos érték csak a konkrét trafó vaskeresztmetszet, huzal átmérő adatai birtokában számolhatóak.
Ezek a minimum adatok. Láthatóan diszkrét tranzisztoros kapcsolásról van szó. Én úgy számoltam hogy lehetséges táptól tápig kivezérelni a kapcsolást. Ha nem (ezt kevésbé tartom valószínűnek) akkor tovább szükséges növelni a tápfeszt. Ha van rá mód, célszerű labortápról megnézni mekkora tápfesz kell a 28 V cs. kimenőfeszhez.
Üdv. Laci

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Milyen végfok van benne? IC-s, vagy tranzisztoros?

Üdv: Jácint

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
"Saccolni" lehet...? 2x32VAC max.35V(36) :hmmm:

http://www.hifi-pictures.net/amplifiers-home/Sherwood%20AI-1110/amp.htm
Üdv.:Uniman

File csatolás: 

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

A 70 Watt 8 Ohmon adja a tápfeszültséget. Majd Dino kiszámolja, ő ért hozzá a legjobban.

Üdv: Jácint

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jaca!
"RMS Power (Watts Per Channel) 50 x 2, 8Ω" https://www.usedprice.com/items/audio/sherwood-america/integrated-amplif...
A hátulján meg ott virít a felirat:"Use 8 to 16 ohms..."
Üdv.:Uniman

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Nem kell felülni neki! Biztos hogy nem tudja 16 ohm-ra az 50W-ot. Ahhoz +/- 50 V tápfesz kellene!
Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nem találsz lapos hőbiztosítékot a tekercs szigetelése alatt?

Bálint

0

Sponsored links