You are here

SHT-6 DCFR-1 kapcsoló óra és DCF77 vevő nem kapcsolódik össze.

4 posts / 0 new
Last post
Mahanaim
Mahanaim picture

Tisztelt Fórum!
Ki telepített már ilyen kapcsoló órát? Másfél évig működött kifogástalanul. Kb. egy hete volt egy áramszünet és automata program üzemből átment kézi vezérlésbe és DCF BAD üzenetet jelzett a felhasználó szerint. Eltelt néhány nap mire eljutottam a helyszínre. Meglepődve láttam, hogy a kültéri vevőt "látja" az SHT-6 programkapcsoló, mert DCF OK felirat volt a kijelzőn. Még talán az időt is jól mutatta. Fesz. mentes állapotban cseréltem benne lítium elemet, (kicsit púpos volt, de megvolt még benne a 3 V) majd újraprogramoztam, a vevőt engedélyeztem a menüben, de mégis azt írja ki, hogy DCF BAD. A kültéri vevőn a LED mp-ként villog, ha elfordítom a helyes iránytól folyamatosan világít a LED. tehát jónak tünik. A kimeneten kb. 6,2V egyenfeszt. mérek. Az SHT 6 ban romlott el valami?
45000 Ft volt anno, jó lenne ha működne...
Köszönök minden pozitív hozzászólást!

Comments
proba
proba picture

Reset gombot megnyomtad? A led egyenletesen villog? Vártál vele pár percet, hátha magához tér? A használati szerint az option menüben van még valami lehetőség a vevőt kapcsolgatni. Bár ha kiirja hogy BAD azt nem hiszem hogy beállítás gond, Kérdés mennyi idős, lehet ezt is utolérte a klasszikus kondenzátor betegség.

1

Mahanaim
Mahanaim picture

Tisztelt Fórum!
Ma reggel kaptam a hírt, hogy DCF OK feliratot mutat a programkapcsoló. Valószínű tegnap délután gyengék voltak a vételi viszonyok. Köszönöm a reagálásokat :)

2

Orbán József
Orbán József picture

Még ennél is drágábban árulják most...
A munkámhoz kellett programóra, 1999-től készítek, 3 csatornás, 50 programhelyes.
Pár éve leszoktam a DCF-ről, bár pár helyen még dolgozik.
A GPS viszont bevált, általában épületen belül is megy, hacsak nem nagyon vasbetonos a födém.
A programozása meg fájdalmasan egyszerű. :)
Idős nénik is ezzel programozzák a harangszót a templomokban.
A képen a GPS modul, ilyen van a szerkezetben, csak a szemléltetés miatt mutatok egyet és az elem mellette, hogy mekkora.

 

File csatolás: 

0