You are here

SID GJ2C LED teszter nem működik

12 posts / 0 new
Last post
selindion
selindion picture

Sziasztok!
Sajnos elpusztult a saját 300V-os LED teszterem kb. fél év után. Kezdte azzal, hogy időnként cicergő hangot adott, de működött rendesen. Szétszedtem, nem találtam semmi mérhető hibás alkatrészt. Most viszont már gyakorlatilag használhatatlan. A kimenő feszültség terheletlenül is ingadozik, kijelző elsötétül. Annyi ideig még működik, hogy nagy nehezen 1 LED stripen ki tudom mérni, hogy hol van rajta a rossz LED, de közben is változik a fényerő.
Odáig eljutottam, hogy a PFC áramköre rossz valószínűleg, de az a rész le van öntve fekete keményre kötött műgyantával. Valaki ki tudta-e már bontani ezt az áramkört, ha egyáltalán járt így valaki? Egyenlőre nem merem jobban vésni a műgyantát, mert félek hogy valami smd alkatrész eltörik és még ilyen állapotú műszerem sem lesz. Szinte naponta használom. Valamivel le lehet oldani, vagy puhítani ezt a műgyantát? Gyanítom nem. Mit tanácsoltok mit tegyek? Már nézegetem a műszereket, valami olcsóbbat. 200V-ost.Fele annyiba kerül mint a 300V-os.
Előre is köszönöm a segítséget.

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.
SID GJ2C LED TV Backlight Tester...Transition-mode PFC controller: L6562A
Ezt sem olvastad? :hmmm:
Üdv.:Uniman

0

selindion
selindion picture

Szia!
Olvastam, csak nem egyezik + a két műszer. Annak ellenére, hogy GJ2C a neve mind 2-nek. Hát nem tudom! Lehet megpróbálom melegíteni a műgyantát, hátha enged valami.
Üdv!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Valóban nem azonos a két teszter: Ez a "V5.0", a tiéd pedig a "V7.0"-ás...
Ezenkívül még léteznek más voltos változatok is...
Üdv.:Uniman

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Az a kep (a kapcsrajz alatt)ahol Uniman linkelte kartya eppen csak kivan feszitve-billentve: sztem 1:1 azonos a Tieddel.
Kari

0

selindion
selindion picture

Hali!
Igen, azt én is úgy nézem hogy megegyezik az enyémmel. Mindegy holnap szerintem nagy levegőt veszek minden mindegy alapon és jól meg melegítem a műgyantát, aztán lesz ami lesz. Ha balul sül el a dolog akkor veszek 1 GJ2B-t. Elég a 0-200V is. Most nézem az árakat. 1 év alatt nagyon le ment az ára. Én még elég drágán vettem.
Üdv!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Most is megvásárolhatod drágábban...
De megismétlem, a fekete trutyi alatt nagy valószínűséggel ezt az IC-t találod majd: L6562A
/Lehet, hogy hihetetlen, de nem a hasamra ütve írom hozzászólásaimat !/
Üdv.:Uniman

0

selindion
selindion picture

Hali!
Nem kételkedek szavaitokban. Az egyik trutyi alatt lehet az. 2 tápfeszt csinál a tápja. 12V ill. 300V. Ezek ingadoznak, ill. eltűnnek. Nos nem bírtam kivárni a másnapot, ezért kibányásztam a trutyiból az alkatrészeket. Találtam 1 optót és 1 táp IC-t. Hőlégfúvóval kell melegíteni 350 fokon. Amíg kapja a hőt addig faragható, viszont ahogy hűl, egyre keményebb lesz. Fóliát is kellett pótolni, mert azt is kifaragtam 2 helyen. Viszont gondoskodtak róla, hogy ne lehessen javítani, mert a táp IC-ről lecsiszolták a feliratot., mint ahogy a driver FET-ről is. Gondolom a driver ic is hasonlóan néz ki, de azt most hagyom. Ki kellene találni, hogy mi lehet a táp IC.

File csatolás: 

0

selindion
selindion picture

Hali!
Nem tudom beazonosítani a táp IC-t, mert lecsiszolták a feliratot.Tehát amit tudok: SO8 tokozás.Low power off-line. 1. pin. Source, 2.pin opto/power, 3.pin. ellnállás köti össze 4 pinnel., 4.pin. opto. 5-6pin üres, 7-8pin. Drain. Hátha valaki találkozott hasonló IC-vel. Egyenlőre én nem találom a megfelelőt. Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv!

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
EZZEL probalkozz...
Kari

0

selindion
selindion picture

Szia!
Köszi, de nincs közte olyan ami nekem kell. Ez valami különleges állat faj.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:ebből lehet valamit kifaragni

https://hqelektronika.hu/termekek/?keres=L6562&skat=

Bálint

0

Sponsored links