You are here

siemens simatic monitora maszatol

3 posts / 0 new
Last post
bluemoon
bluemoon picture

Tisztelt kolegák,

a címben említett ipari PC monitora a mellékelt képeken látható módon maszatol. A kolega aki belevágott megvette hozzá az új panelt, SHARP LQ104V1DG51, és kiderűlt, hogy nem a panel a hibás. Átadta nekem, oldjam meg.
A következőket állapítottam meg: jóformán minden stimmel a tápfeszűltségen kívűl, amely a panelt táplálja. Ugyanis, a panel adatlapja szerint +3V3/5V a tápfesz, a mért értékeket feltüntettem a mellékelt képen. Az LTC3413 IC 5V-bol 3V28-ot produkál., majd a BS171 logic level MOS kapcsolja a panel felé a 3V16 feszűltséget. Szerintem ez idézi elő a maszatolást, ugyanis a jel amplitúdója valamivel 3V felett van ami rémessen közelíti a panel tápfeszültséget. Ez a feltételezésem de lehetséges, hogy tévedek. Azt is latolgatom, hogy egy stepdown konverterrel az 5V-ot leengedem kb 3V5-ra, leszedem a BS171 MOST és a D-re kötöm. 
Ha valakinek jobb ötlete van legyen szíves ossza meg velem, mert az is lehetséges, hogy más megoldás van rá és nem is a, szerintem alacsony, tápfeszűltséggel van a gond.
üdvözletem
 

Comments
tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.
Én leválasztanám a panel tápfeszt és külső labortápról először 3,3V-ig majd 5V-ig emelném a feszültséget, közben természetesen figyelve a képminőséget. Innen már hamar eldönthető, hogy az LTC3413 vagy az áramköre lehet a hibás.

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

tehát jó irányban gondolkozok.

kössz

0