You are here

Siemens Supresso S20 a gép alá főzi le a kávét . Megoldva !

7 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Üdv!

A címben említett műszaki remekmű a napokban került hozzám.  Hát volt gondom nem mondom, csak pislogott az egyik led, a hiba keresése közben random leverte az automatát. Kedvezmény gyanánt a pumpánál (is)rossz volt a tömítés. Kiderült, hogy a hőbiztosíték volt rossz azért a pislogás. Vízzel minden jóval feltöltve ismét áramszünetet rendelt el, a kábel toldva volt annak cseréjénél kiderült, hogy a hálózati szűrőegység átütöget néha. Aztán kiderült, hogy a kávé nem jut el a pohárig, a központi egység szelepjeit kitakarítva néha már jött a nedű......a zacc tartályba.  További tisztogatás után jutottam el a selejtezés határára, most már a gép alá is képes lefőzni a kávét. Hogyan tud a folyadék a gép alákerülni, tudna é valaki egy robbantott rajzott mert nagyon nem értek néhánydolgot. Köszönöm a figyelmet !
U.i: természetesen teljes tisztogatáson esett át, minden cső, szelep. kazán tiszta, átjárható .... vizügyileg.

Comments
secondbolt
secondbolt picture

Szia!

Ha a zaccfiókba megy a kávé, akkor a főzőegység "O" gyűrű vagy karmantyú szorul cserére. Ha a csepptálcába folyik a víz, akkor a leeresztőszelep szorul javításra vagy cserére.
Úgy emlékszem, a Sininél van robbantott ábra.
https://shop.aswo.com/aswoShop/startPage.faces;jsessionid=91B8CB30EB127D...
Itt pedig van hozzá minden tömítés, de ha turkálódsz a neten, akkor kapsz olcsóbban is.
https://kavegepbolt.hu/Tomites-keszlet-premium-XXL
Ha elakadsz, akkor csörögjél rám nyugodtan

Üdv: Zoli 

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Köszi az említett ó gyűrűt hol lehet beszerezni, a leeresztőszelepet hallom néha működni. Azt szétszedtem kimostam, viszont a szűrő felett is van egy golyósszelep ami a pohárba ereszti a kávét. A kpe -ből megy a cső szelepre aminek a teteje nálam lukas, felül luk van alul a golyósszelep. Ezt nem értem igazán valaminek lenni kellett ami lezárja a lukat mert ott nagyrésze elmegy a folyadéknak. Reggel lefotózom, ha nem érted amit irkálok ..Köszi még egyszer, a leeresztőnek mi baja tud lenni egyébként, mert sem kopást, sem folyást nem láttam. Inkább a csőszorult a felfogatásoknál a vízkőtől , illetve a rárakódott zacctól.
 

0

secondbolt
secondbolt picture

Ez a leeresztőszelep: https://shop.aswo.com/aswoShop/startPage.faces#nsearched
A fekete ház teteje kihúzható a fészekből, és ezt a karmantyút kell kicserélni benne akkor, ha a leszorító kis kupakot kiemeled. Rögtön látni fogod azt, hogy a fém tengelyen hogyan helyezkedik el a karmantyú.
https://kavegepbolt.hu/spd/147734/Jura-kavegep-leereszto-szelep-tomites-...
Kopott a karmantyú, és azért folyik el a víz.

0

secondbolt
secondbolt picture

A KPE felső dugattyúján található ez a karmantyú:
https://kavegepbolt.hu/Kozponti_egyseg_tomites
Ha a széle megrágódott vagy hiányos, akkor ezt is cseréld ki.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  Köszi a segítségedet, a jelzett alkatrészek cseréjével életre kel a masina. 

0

stevepapa
stevepapa picture

Igen ennek e tetején van egy másik szelep aminek a végén van a felsővégállást vezérlő kar, és annak a tetején van egy luk aminek nemértem a szerepét.

0