You are here

Sini - vállalkozói adószám

27 posts / 0 new
Last post
tomirevesz
tomirevesz picture

Sziasztok!

Több mint 20 éve regisztráltam a Sini webáruházban, most inaktivvá tettek mivel már nem vagyok vállalkozó és nincs vállalkozói adószámom. Magánszemélyként már nem fogadnak el, ebben a " katás" korszakban meg kinek éri meg egy kis faluban.
Biztos vannak még páran rajtam kívül akik így jártak, én sajnálom mert sok alkatrészt meg tudtam náluk venni ami máshol nem volt.
Elvesztettek így egy pár vevőt hacsak nincs valami kiskapu ötletetek?
 

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!
Az eurast kotik a gyarto vallalokkal kotott szerzodesei. Ezekben leirjak azt a cegek hogy kizarolag igazolt vegzettsegu es vallalkozo statusu adot vallalkozokent fizeto embernek adhat az euras muszaki informaciot.
Udv

0

dongo
dongo picture

0

proba
proba picture

Lassan kevés olyan hiba lesz a készülékekben, ami javítható modul csere nélkül, A modult meg annyiért adja, amennyiért akarja....Követelhetek én mindenféle jogot magamnak...Egy jogom van, amivel tudok élni, azt veszem meg, amit ( gondolom hogy) akarok. Majd ha mindenki olyan szerkezetet vesz, ami tartós, akkor olyat fognak gyártani. Amíg választhatok hogy tartós, vagy csilli villi 10 percig, és én az utóbbit választom, addig azt fogják gyártani.
Egyszer a 2000-es években olvastam, egy napilapban neves autógyártó nyilatkozott, minek gyártani 10-20 évre autót, a vásárlók többsége 6-8 év után úgyis lecseréli.....Lehet jogom javítani, de sokkal több jogom lenne tartós terméket vásárolni, az viszont a fentartható fejlődés címén a tervező asztalon elbukott....

0

ityvity
ityvity picture
*

Először azért meg kell határozni a tartós fogalmat , mert az egy dolog , hogy olyan készüléket veszek ami 10-20 évig is gazdaságosan javítható meg  használható , de az értéke , meg a használhatósága már nem az ami ma elvárható , vagyis már erkölcsileg elavult . Pl. mai alsó kategóriás mosógép 1000 centrifuga , 30-40 l víz fogyasztás , 20-30 perc rövid program és elmegy pár évig ellenben egy 40éves Energomattal ami már erkölcsiség is  elavult 120-150 l víz fogyasztás , 400 centrifuga , 2-3h legrövidebb program . 
Elektronika terén még gyorsabb az avulás , számítógép , telefon , amit kénytelen vagyunk pár évente cserélni , még működnek , de mnár technológia fejlődésé során  használhatatlanok . Az első plazmák , LCD tv-k akár 10 + évet is hibátlanul működtek , még a mai laposok , pár év után javíthatatlanok , de mégis mindenki ma már "youtube-st " keresi , az autóknál még cifrább a helyzet .
Mi gazdasági színvonalunkon nem engedhetjük meg a tartós fogyasztási cikkek tervezet lecserélgetését , amig működik addig használjuk , de valahogy úgy kellen házalni a dologhoz, hogy mindenek van egy élet tartalma .
Az a meglátásom , hogy az idősebb korosztály hajlamos ragaszkodni a rég megszokott tárgyakhoz- eszközökhöz , még akkor is mikor már nagyon megkérdőjelezhető a gazdaságos javítása üzemeltetése .

0

dongo
dongo picture

Igen, a marketingesek ezeket a bullshiteket nyomják. Ez is a dolguk...
Nagyon sok régi holmi vidáman elműködik ma is és túl sok kompromisszummal sem járnak.
21 éves autóm van és szerelő csak a vezérmű szíj cserekor látta..
Szuperul működik a C2D laptopom is, de a cirka 20 éves mosógépünk is könnyen újra csapàgyazható volt házilag..
Amúgy mindenki maga dönti el hogy tudatos vásárló kíván lenni, vagy konzumidióta...
A youtube és más netes technológiák pár évente vàltoznak annyit hogy a gyártók úgyis letiltják az okos funkciók zömét, vagy csak simán használhatatlanok lesznek..

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! A 80valahány éves szomszédot alig tudtam meggyőzni hogy ne akarja a három éve használt kijelzőhibás vércukormérőjét megjavíttatni. Vegyen újat. Még egy ezres engedményt is kapott rá egy csereakcióban. :-)

0

ityvity
ityvity picture
*

Ja , igen a bot mixer , magnós táska rádió ,teskos porszívó , 3e fürdőszoba mérleg amibe kifolyt az ellem , brummogó maci , meg a távirányítós gyerek autó amivel megtalálnak , talán mind javítható , de kinek éri meg.. 
Én is 18 éves autóval közlekedek , jobbat nem ismerek azt nem is hiányzik , köszöni jó van , de ha lenne lehetőségem lecserélném egy biztonságosabbra , mert  ezzel nem szeretnék találkozni egy pár évessel aki áttért az én sávomba . 
"tudatos vásárló" az mit jelent ? Prémium kategóriás drága dolgokat vásárlok , ami évekig használható , vagy más kidobot vackát amit javítgatok .
 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Vasarlashoz magan emberkent a http://www.kofex.hu hasznalom.

0

reset67
reset67 picture

jó ez a kofex.hu de az árak hát ha mindent alkatrészekből akarnék összerakni legalább 10x-es

0

Laci61
Laci61 picture

Üdv! Én is hasonlóan jártam,sokszor az alkatrészek azonosítására használtam. Beírtam a típus számot, választottam készülék kódszámot. Az alkatrészlistán lehetett látni az adott alkatrész originál számát, amit a netes keresés alkalmával nagyon ki lehetett használni.

0

agressiv
agressiv picture
*

Legjobb tudomásom szerint a sini nagykereskedés, szóval magánszemélyeknek nem értékesít.

2

ityvity
ityvity picture
*

Szia .Szerintem ez rendelés rendszereség meg nagyságától függ  , mivel   katában nem nagyon osztott vagy szorzott költségelésben a számla , és csak növelte az adminisztrációt , meg nem akartam leltárt is vezetni , így magánszemélyként kértem számlát aminek csak az eladó oldalát látja a Nav . Elég sokat rendelek , évi több százezres forgalmat csinálok   ,és eddig még nem volt problémám .

0

kferi
kferi picture

Keress már valami adószámot a neten. Aztán szállítási címként add meg magadat.

1

proba
proba picture

A számlákról a NAV nem tud? Ha igen aki nevében fizettél meglepődhet... ( vagy ott még nem tartunk?)  

0

kferi
kferi picture

Én is látok olyan számlákat amikhez garantáltan semmi közünk.

0

agressiv
agressiv picture
*

Anno PC alkatrészboltban adtunk ki számlát gyurcsány ferenc névre is. xD

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

A SINI-től a legritkább alkalmakkor rendeltem....És már régóta nem. Van egy sor más, magyar és nem magyar cég, ha egyikben sincs a keresett alkatrész, vagy csak horror áron, az a sininél sincs, és akkor úgyis Ali....
 

1

Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

Én művészeti tevékenységre váltottam ki adószámot, mint DJ. Nettó összeget fizetnek a megrendelők, így az évi bevalláson kívül nincs dolgom vele, könyvelő is csak évente 1x kell.
Szóval ha van valami művészeti tevékenység (nem állandó/rendszeres kifizetés), amihez értesz, netán nem kell hozzá végzettség, akkor váltsd ki rá ingyen. 22T101 adatlap az AbevJava programban.

4

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Sziasztok!

Bejelentő és változásbejelentő lap azon magánszemélyek részére, akik adószám kiváltására kötelezettek, de nem szerepelnek az egyéni vállalkozók nyilvántartásában. 
Nagyon rendben van ez a megoldás!yeswink
 

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , adószámos magánszemély ?

0

Mr._V.
Mr._V. picture

kb. igen, de szerintem nem mindegy, hogy ingatlanbérlet miatt vagy adószámos (rendszeres bevétel), vagy művészeti tevékenység miatt (rendszertelen, pl. festő, író, stb. nem időre dolgozik). De lehet azonos, nem tudom. Nekem tevékenységi köröket is meg kellett adnom.

0

kferi
kferi picture

Ez jó. Magánban küldesz erről többet?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: KOFEX

Bálint

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Na ja, aranyáron....

0

varga jano
varga jano picture
*****

Maganszemelynek AFA-t kell fizetnie .

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Ja, igazad van aranyár+ ÁFA 

3

Sponsored links