You are here

SMC7004VBR router

8 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe picture
*****

Sziasztok!
A routerem SMC7004VBR egy ideje a következőket produkálja. Bekapcsolásnál a WAN led igen hamar kialszik és nem jön létre a kapcsolat. Többszöri ki-bekapcsolás után lesz csak működőképes. A táp bemenetnél már cseréltem a kondikat, /470uF 16V, 470uF 25V, 100uF 16V/ de javulás nem történt. Vajon mi lehet a következő lépés, hogy magához térjen?
Köszönettel: Péter

Comments
varadi
varadi picture

SZIASZTOK!
Router témával kapcsolatosan....merészkedem e témába kapcsolódni.
SMC router gondjaink vannak már egy éve!!!!
Adott egy asztali számitógép, egy ADSL SPEED TOUCH modem, egy SMC BARRICADE N router és egy laptop.
Az asztali gép az enyém, a laptop a fiamé.
A mi problémánk az, hogyha router bevan iktatva, hogy a fiam is tudjon internetezni, akkor a torrentezést el kell felejtenem,....olyannyira lecsökken az upload(feltöltés), hogy nem tölt vissza semmit a gép,....már hónapok óta seed bonúsz pontokból élek.
Sok konzúltáció ide oda, semmilyen következtetést nem vontúnk le, csúpán annyit, hogy a router vágja a sávszélességet, főleg feltöltést.
A beállitásokkal kipróbáltúnk minden féle variációt, úgy mútatkozik mintha router nem nyitná meg a portot, ezért a utorrent kliensnél is sárga felkiátójel figyelmeztet, hogy nincs szabaddá téve az út a kapcsolathoz.
Sejtjűk netalán, hogy esetleg a modem és a router inkompatibilitása, összférhetelensége okozná ezt a kellemetlen szitúációt....mert már beállitásokkal rengeteget próbálkoztúnk, hacsak nincs valami rejtet megoldás e téren?!..
Űdv varadi

0

Vote up!

You voted ‘up’

makittib
makittib picture

varadi !
Nálam úgy működik az SMC7004VBR router egy COMTRED CT-5071-es modemmel hogy a Utorrentet 1 fix bejövő portot állítok be (véletlenszerűt kikapcsolom).
Böngészőbe beírom a 192.168.2.1-et (http://192.168.2.1/), jelszó beírás után az advanced setup-ba belépni, bal oldalon a NAT-ra kattintani. Itt a Virtual Server fog bejönni. Ebben meg kell adni a számítógép IP címét (hálózati kapcsolatok az alapértelmezetten Helyi kapcsolat-ra jobb klik->állapot->támogatás fülnél leolvasható).Beírva a IP Address-hez a számot mellé a "Public Port/s és Private Port/s "-hoz beírni a Utorrent-nél lévő bejövő portot. Legörgetve az oldal alján az APPLY gombra kattintani és a router automatikusan újraindul és alkalmazza a beállítást.
Remélem érthető, Üdv makittib !

0

Vote up!

You voted ‘up’

bitfarago
bitfarago picture

Üdv!

Az elmúlt napokban nekem is ilyenfajta gondjaim voltak, bár a különbség csak annyi hogy 54mbit/s tp-link router-em van, nos nekem az is megoldotta a problémát, hogy az admin oldalon megnyitottam a routert, alap esetben ez a 192.168.1.1, de lehet a vége 1.2 vagy 2.1,2.2-is. nyisd meg, majd a jobb vagy bal oldali menüben keress olyant, hogy upnp engedélyezése. nem tudom milyen torrent klienst használsz, de pl ha utorrentet, akkor előtte állítsd be a 6887-es portot, ez megy a legjobban. nos a routerhez visszatérve, engedélyezd az upnp portot, majd ha ez megvan akkor biztos van olyan hogy refresh, azaz le kell frissíteni, és szerintem fog menni a torrent le fel töltés. jah persze és a sajátgép, hálózati kapcsolatoknál is érdemes az éppen aktuális kapcsolathoz beállítani az upnp-t. remélem segítettem, ha kérdésed van, írj bátran.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia.
Próbáld meg át forrasztgatni, mert ez a router egy "főzőlap".
Én annó egy kis ventilátort építettem a tetejére, mert annyira túl hevült, hogy ütemesen ki/be kapcsolgatott.
Ja, meg cseréld ki az összes kondit, ne csak a tápnál lévőket, mert lehet hogy már a távolabbiakat is "kiszárította". :)
Üdv Tibi.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tornadoplus
tornadoplus picture

tornadoplus
Szia!
A jövő hét elején megcsinálom és visszajelzek, hogy mi történt.
Köszönöm!
Üdv.: Péter

0

Vote up!

You voted ‘up’

tornadoplus
tornadoplus picture

tornadoplus
Szia!
Kicseréltem az összes kondit. A routerem jól működik!!!
Köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel: Péter

0

Vote up!

You voted ‘up’

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia!
Nagyon szívesen, örülök hogy sikerrel jártál.

Üdv Tibi.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content