You are here

SOLO kültéri sziréna random szirénázik TALÁN MEGOLDVA

12 posts / 0 new
Last post
lipi
lipi picture

Sziasztok

Riasztós kollégáktól kérdezném.

DSC PC1616 központtal szerelt riasztó LCD kezelővel. 2009 óta üzemel, persze akkucserék voltak, no meg PIR szenzorok...

Történethez tartozik az is, hogy pár hete volt egy villámcsapás a közelben .  Akkor nem is néztem a kijelzőt. (kellett volna a biztosító miatt) pff  angry
Szombaton megnéztem a központot, ki volt menve a hálózati 200mA bizti. Csere után idő beállít, aztán ok.
Viszont:
Tegnap elkezdte a kültéri SOLO sziréna (narancssárga lámpa alul) , hogy random egy-egy rövidebb-hosszabb másodpercekre bekapcsolja a szirénát, aztán vagy fél nap szünet...
Tegnap éjfélkor mentem lehúzni a sziréna csatlakozót. smiley
A kérdésem, hogy külső sziréna csere, vagy mi okozhatja a hibát esetleg a kültéri egységben lévő akku tamper kapcsoló? ? Mivel töltés híján lemerült.  Érdemes még foglalkozni vele, vagy esetleg a központnak is lett baja?

Köszönöm a segítséget.
Üdv
Szabi

 

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Sziasztok!
elnézést, csak egy ötletet szeretnék megosztani veletek. Nálunk is volt házfelújítás és nekem is le kellett szerelni a falról addig a külső szirénát. Azért, hogy később ne legyen gond az esetleges javítással, akku cserével ezért a sziréna szét lett bontva. Az elektronika és az akkumulátor a padlástérbe került, viszont a sziréna és a jelző lámpa kivezetésre került az antenna árbóc tetejére. Lehet kapni vizállíó 12V-os piros lámpatestet és kültéri szirénát. Így ha valami baj van, akkor a padlásból tudom a kibúvón keresztül cserélni az izzót és vagy a szirénát, (ami a 13 év alatt nem ment tönkre) a padláson pedig az akkumulátort.
László

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

A sziréna leírását megtalálod a tanyán. A sziréna tápfeszültség elvételre, +/- indítójelre vagy belső szabotázs beállítás esetén a szabotázskapcsolók alapján tud elindulni.

Utóbbival kezdeném, azt jumperrel ki tudod zárni. Mérd meg a tápfeszt és az akkut is, habár az akku állapotát métapasztalatom szerint (meglepő módon) a kültéri hőmérséklet ingadozásnak kitett akkuk sokszorosan tovább bírják, mint a központban lévő akku. Akku mérés egy 12V/10W-os izzóval terhelten.
Még az is lehet, hogy az akku önteszt indítja be a hibát. Annak van ilyen többórás ciklusa.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Múlt nyáron jártam egy helyen egy solo sziréna miatt. Időnként ordított. Na ott egy pók költözött bele az optokapu elé, amikor mászott odébb, szólt a sziréna... ;) pedig mivel 8m magasan volt, eleve cipeltem fel a másik szirénát, ne kelljen mászni újra ;)

Szedd szét, nézz bele.. be is ázhatott, volt eső rendesen... Hiába van kiöntve, a sorkapocs tud rohadni...
​​​​​​

0

lipi
lipi picture

Szia

Köszi... hmm ez jóóó... megnézem.
Üdv
Szabi

U.i.
Panel nem láttam, beázás nyomait, szabotázs mikrokapcsoló kapcsol.
Viszont:
Talán megoldódott, a szabotázskapcsoló aktiválódhatott, mivel a tipli kijött a helyéről, így az egész elemelkedett pár millimétert...  mivel hungarocellezés volt vagy 10 éve.... Új tiplik, meg új akkut raktam bele.
Idáig csend van... kopp kopp...
(hogy a villámlásnak mi köze ehhez,  azt csak a mennybéli tudhatja)smiley
 Köszi
Üdv
Szabi

0

pumi
pumi picture

Szia!

Talán annyi, hogy a villám hanghatással és rezgéskeltéssel jár...
Az utolso cérna volt ahhoz, hogy kijjebb mozduljon a tipli a falbol.

0

lipi
lipi picture

Szia
Én is erre gondoltam. 

Korán örültem... crying
 
Sajnos mégsem oldódott meg a probléma, késő délután megint "kurjantott" egyet.

Csere lesz.

0

hcs
hcs picture

Szia!

Kap hideget meleget. Elkókat cserélted? Pillanatnyi átvezetés is kivalthat anomáliát... Vagy valamelyik félvezető kezdi feladni. 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!  Ebben nem lehet cserélni semmit. Az egész elektronika ki van öntve műgyantában. A modul külön is kapható.

0

proba
proba picture

Bennem kérdésként az merül fel, ha a központ indítja, bármilyen rövid impulzussal, arra adott idejű szirénázás a válasz. Ha ennél rövidebb ideig szirénázik, azt mindenképpen saját hatáskörben teszi. Ha ennél az időnél mindíg hosszabb ideig szirénázik, akkor van esélye, hogy a központ indítgatja. 

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Teljesen jogos felvetés... Volt velem is pc5020 központtal, hogy elkezdett nyafizni, ha kellett, de sosem állt le. A bell+ és bell- közé tettem egy relét, aztán jó lett,.megy vagy 15 éve.. de ellenállás nem volt elég,.kellett a relé.. 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: az akkuja terhelhető?

Bálint

0

Sponsored links