You are here

Somfy Altus 40 RTS 9/16 redőnymotor pár másodperces járatás után forró terhelés nélkül

15 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

 

Hoztak egy redőnymotort, hogy nézzek rá. 5-6 fel-le járatás után (3 másodpercig forog egy irányba) a motor épp csak fogható kézzel. 110W van ráírva, 0,53A-t, 122W-ot mértem. Mindezt az asztalon, terhelés nélkül. Szabad ennek ennyire melegednie? 

Jácint

Comments
joma13
joma13 picture

Szia!
Sajnos alaphangon ezek a motorok elég erősen melegszenek, ezért sem szabad hosszabb ideig próbálgatni. A neten többen próbálkoztak javítással, a kondit cserélték, hátha nálad is ez a gond. A belső kapcsolási rajza szuperprimitív, két egyforma tekercs van a motorban, az irányváltást és kondi átkapcsolást a végálláskapcsolók végzik. A két tekercs közül mindig az egyik a segédfázis. A rövid üzem (redőny fel-le  mozgás) és a fém ház hűtő hatása, miatt  normál esetben még el tud ballagni.
Az én motoromra 145 W 0,64 A van írva.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Jácint!
Van.egy.harmadik.motor is ?
Referenciának ?

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Nem szorul az a motor?

KN

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: lehet, hogy az áttételbe beszáradt a zsír.
Az 5-6 mozgatás nem gyakori, de akkor sem ildomos az ilyen mértékű melegedés terheletlenül.
Ez a motor új?

Bálint

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Igen, újnak látszik. Gyártási időt majd megnézem 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nehéz lenne megállapítani, egy csőben van, gondolom durva áttétellel a végén. Nem akarom szétszedni, mert lehet, hogy ki tudja cseréltetni a tulaj. 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:

4.: Fontos-e a fázishelyesség? IGEN! A motorok csak abban az esetben fognak helyesen működni, ha a barna tápkábelre kötik a fázist!

File csatolás: 

0

proba
proba picture

Azért érintésvédelmi okokon kívül ( pl a kapcsolók csak fázist szakíthatnak) egy kettős szigetelésű készülékben mégis milyen gondot okozna a rossz fázishelyzet? Van bennük valami kapacitív érzékelő, vagy mégis mi oka lenne a fázist barnára kössük dolognak ? Esetleg több redőny párhuzamos vezérlésénél fontos hogy kényelmesen párhuzamosíthatók legyenek a vezérlő pontok, és ezért kötötték ki ezt a feltételt, hogy biztosan egyformán legyenek bekötve.. Nézeteim szerint asztalon tesztelésnél ezek a szempontok lényegtelenek, nem befolyásolják a működést.
A másik ami eszembe jutott, az a melegedéssel kapcsolatos. Ezeket nem egy fém csőbe kell beledugni? ha igen, lehet az is be van számolva üzemi hűtésnek. 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A fázishelyesség szerintem a rádiós adó-vevő miatt van, azon kapja a rádiójelet. Egy darabnál még nem lehet probléma, de ha egy szobában 2-3 darab van egymás mellett, lehet, már működési bizonytalanságot okozna. Más ötletem nincs rá.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
A motor kb. hány C fokos ?
(Szerintem este egyszer
 leengedik . Másnap felhúzzák .)

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Kézzel még fogható. Kb 40-60 fok

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
A mai kínai motorok gondolom én ilyenek.
Nem egy papst .

0

Jaca
Jaca picture
****

Valamiért úgy tűnik, hogy megakad. Alaphelyzetből egyik irányba nyomva fordul párat, és megáll. Utána egy pillanatra visszafelé indítom, majd újra megy pár fordulatot előre. Visszaadom a tulajnak, csináljon vele, amit akar.

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Igen, megkaptam hozzá a leírást, és akitől kaptam, ő is szólt, hogy ez fontos. Működik is, csinál mindent, csak baromi meleg. Ezért is nem lett beépítve egy hibás helyett. Tartalékba elrakott motor, beépítés előtt kipróbálták, és furcsának találták, hogy így felforrósodik.

0

Sponsored links