You are here

Sony CD lézeregység

17 posts / 0 new
Last post
irokéz
irokéz picture

Üdvözlet Mindenkinek!
SONY gépbe keresek KSM-215DCP/C2NP típusú
lézeregységet.A SINI-nél van, de nagyon drága./23 e./Nagyon megköszönném, ha tudna valaki más, elfogadhatóbb áron kereskedő beszerzési forrást ajánlani.

irokéz

Comments
Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

A KSS-213 nem jó bele?

0

irokéz
irokéz picture

Szia Ed!
Most próbálom megtudni, hogy a HQ-ban talált KSM-213CCM /kösz.szati77!/jó-e bele, mert tökéletesen ugyanolyan, a fejmozgató motorokkal együtt, mint amit keresek, kérdés, hogy a kábel csatlakozás,és az elektromos paraméterek illeszkednek-e?
Ezt lenne jó megtudni!

irokéz

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Nem merek rá megesküdni, de szerintem jó bele. Megnézem, mert mintha lenne nekem bontott KSS-213. A KSM-213 biztos, hogy csereszabatos a KSS-el. Ha megvan lefotózom jobbról balról és felteszem, hogy meg tudd nézni.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Találtam egy KSM-213 mechanikát. Készítettem a fejről néhány képet.
Innen letöltheted: http://s1.toldacuccot.hu/letoltes?sid=6a56dcd5adae9066c14dc34ee6e84b10&f...

Ha valamelyik részéről nagyobb vagy jobb képet szeretnél írd meg és lefotózom.

0

irokéz
irokéz picture

Szia Ed!
Ma du. a HQ-ban vettem egy KSM-213D pick-up-ot.Beépítettem,jónak tűnik,de a CD egy kicsit véletlenszerűen működik,lejátszik két számot, aztán lemezt cserél,de az újabb lemezt nem az első számnál kezdi, szóval gondok vannak a fejszán vezérléssel!
Ha az első számot kezdi játszani, ott akadozik a szám feléig, onnét kitisztul és csaknem kifogástalan hangminőséggel folytatja.Egyenlőre fogalmam sincs, mi a baja...

0

petyka2
petyka2 picture

KSS-213B-t kellett volna beletenni, abból is a drágább, 3000ft-os verziót.

0

irokéz
irokéz picture

Szia Petyka2!
Miért a B-t? Azért tettem bele a 213D-t, mert még a kis rugós lencsefedő lemez is ugyanaz volt, mint az eredeti.

0

petyka2
petyka2 picture

Ha nagyon hiányzik az a műanyag palást, ráteszed a régidről. Sztem ugyanolyan gagyi lehet amit vettél, mint a KSS213C-s. A B jelű optikán van egy kékes bevonat, ugyan választ nem találtam rá, de ez egy bevonat lehet, talan a szórást csökkentheti?? A lényeg az, hogy a C jelzésüvel nekem is bizonytalan volt az olvasás, amint megvettem a B-s optikát, az ugrálás megszünt.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: közel jársz az igazsághoz,tükrözésgátló réteg.
Ezt a fajtát nyúlszőr porecsettel és isopropil alkohollal,óvatosan szabad tisztítani.

Bálint

0

irokéz
irokéz picture

Szia!
Az általam vásárolt 213D-n is van kékes bevonat, 3070.-Ft az ára, szóval ez nem a gagyi kategória a HQ kínálatában, de kösz. a tanácsokat.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Jót vettél. Annak tökéletesnek kell lennie. Azt nézd meg, hogy a motorok jók-e. Nézd meg a végállás kapcsolót. Nézd meg, hogy a szánmagasság állítható-e és ha igen próbáld visszaállítani az eredeti helyre. Ha nem mérted le akkor próbálkozni kell. Rendszerint a lemez és a nyugalomban lévő lencse távolsága 1,2-1,5mm.

Ellenőrizd le, hogy az ESD védelmet teljesen eltávolítottad-e. Én már jártam úgy, hogy a gyanta ott maradt. Lehet, hogy egy kis ónszál is volt benne, mert hol olvasott, hol nem. Érdemes fültisztítóval és alkohollal letisztítani a forr szemet. Nézd meg, hogy nincs-e látható repedés vagy sérülés a flex kábelen.

Mi a lejátszó típusa? Van rajzod?

0

irokéz
irokéz picture

Szia Ed!
Kösz. a tanácsokat, átnézem még egyszer A szánmagasságot nem tudom állítani, de úgy tűnik, minden ott van, mint a csere előtt.SONY MHC-RG222
a készülék típusa, itt a Tanyán van komplett szervíz utasítása.Egyetlen dolog maradt, ami nyugtalanít:egyes lemezeknél az első számot hebegve /nem tudok jobb szót a jelenségre/ játsza kb. 2 percig, akkor kisimúl, és a továbbiakban tökéletes.Olyan a jelenség, mint ha a lemez hozzáérne valamihez egy ponton, ami egy pillanatra belefékezne.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia irokéz!
Nos, ez lehet fejmagasság hiba is a lemez közepének irányában, de lehet a lemezpörgető motor rosszalkodása is...mert ugye, az első szám, a lemez kisebb sugarú részén helyezkedik el, és itt magasabb sebességen kell pörgetnie a lemezt, mind e közben szinkronizálnia az olvasáshoz.
Próbáld meg egy kis kontakt dezodorral :D megtámadni a motor kommutátorait, hátha segít.
Üdv Tibi.

0

irokéz
irokéz picture

Szia Tibi!
Kösz,. a tippet, megpróbálom.Ez a fejmagasság izgatja a fantáziámat, majd kitalálom, hogyan tudnám ellenőrízni.Nagyon zárt az egység működés közben,nem látni a szerkezetet.

0

irokéz
irokéz picture

Bocs. elírtam, KSS-213D a pick-up típusa, és az eredeti rossz is ilyen típus volt, mert megszólalásig ugyanolyan.

Üdv.:
irokéz

0

szati77
szati77 picture

hq? sonex?

0

Sponsored links