You are here

Sony Cdp-590

5 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Sziasztok
Van egy Sony cd játszó aminek sajnos nem lelni a rajzát sehol és a 591-es abszolut más belvilágú. Sajnos nem forgatja a lemezt a motor meg jó. a lézer próbálkozik. a motort egy LA6520 ic hajtja. Tud valaki ajánlani egy másik típust amiben szintén ez az ic dolgozik, hogy megnézhessem a vezérlés módját. Az ic adatlapja már megvan.
Köszönöm Laci

Comments
Jaca
Jaca picture
****

SZia!

Én DVD-ben találkoztam hasonló problémával motorcsere után, ha a lemeztányér nem megfelelő magasságban van, ugyan ez a jelenség.

Üdv: Jácint

0

perlaci
perlaci picture

Köszönöm az ötleteket. A lézer eléggé halovány lehet ez a gond de úgy gondoltam mindig megpörgeti a lemezt. De belegondolva tényleg látnia kell. A motort egyébként ellenőriztem az jó. Belepróbálok egy lézert.

0

Jantsika
Jantsika picture

Szia ! Ez a fajta szervo csak akkor indit motort , ha a lemezről megfelelő a visszaverődés. Ha KSS *** optika lakozik benne én azzal kezdeném . Tisztitás és próba egy gyári lemezzel, majd RF jel mérés és beállitás. Én még nem találkoztam IC hibással . Sok sikert !

0

sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Nem biztos, hogy a motor és a meghajtás a hibás. Lehet azért nem forgatja a lemezt, mert nem látja, hogy ott van, vagyis lehet optika-hibás is.

Ha megvan az ic adatlapja, akkor látod a belső felépitését, látod, hogy a forgatómotor melyik bemenethez csatlakozik. Lehet, hogy van engedélyező vezérlés is. Adatlapból kiderül milyen feszültségeknek kell itt lenni. Ha van vezérlés és mégse forog, akkor valószinüleg az ic a hibás. A meghibásodásnak lehet a motor is okozója, ellenőrizd az áramfelvételét 50-100mA-nél nem lehet több 5V-ról.

sanyika45

0