You are here

Sony - Ericsson Xperia X 10 mini pro kijelzője érintőképernyőként nem működik

12 posts / 0 new
Last post
pászka
pászka picture

Sziasztok !
Segítséget kérnék a címben szereplő készülékhez, minden funkció működik , csak a kijelző nem 'érintőképes' Hívást fogad , bill-ről tudok hívni , amihez nem kell a kijelző . Szétszedtem , mint bolond matyó a galambot , mi burukkol benne , de nem lettem okosabb. Azt se tudom eldönteni , hardware vagy software hiba , nem tudom gyári állapotba hozni a képernyő hibája miatt. csatlakozókat szétszedtem , összeraktam , nem változott semmi. Az SM -et letöltöttem a Tanyáról , nem lettem okosabb ( JA , van benne egy fals link -LM 3530 led-meghajtó ) a matyóktól meg elnézést , én is az vagyok , csak nem burukkolok itt se sokat . Saját telefon , azért kínlódnék vele .Ha valakinek volna ötlete , megköszönöm üdv chabi

Comments
fejo
fejo picture

0

illiosz1985
illiosz1985 picture

Szia Chabi.

Igen ez valószínű hogy érintő panel csere lesz.
Ha szoftver téren akarsz "mókolni" azt megtudod tenni ODIN , J.A.F vagy Flash Tool nevű programokkal.

Ezeket a googleban megtalálod megtalálod.

De első körben cserélj érintőplexit.

0

Roberto
Roberto picture

Szia, először próbálj meg egy "hard reset"-et. (http://www.thefullsignal.com/sony-ericsson/9615/how-hard-reset-sony-eric...)
Üdv:Roberto

0

pászka
pászka picture

Szia Roberto !
bocs, hogy késve válaszolok , tegnap én is ágyba dőltem. A lényeg , a második megoldás , amit megcsináltam eljutok csökkentett üzemmódba , és onnan nem megy tovább , gondolom a butaságom miatt . Szoftverfrissítést se tudok csinálni , mert a kijelzőn kéne választani , mit akarok az USB-vel (ha jól emlékszem , töltés , adatátvitel vagy frissítés , eddig jutottam .
köszi : chabi

0

ppeti84
ppeti84 picture

Szia. Töltsd le a frissitő szoftvert és előbb tegyél rá egy uj gyári szoftvert. Ha így sem jó akkor valószinű ki kell cserélni a touch sreent.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Ha nem értesz hozzá, miért nem bízod szakszervizre? Nem kijelző, hanem érintő hibád van. Cseréld ki. Ha akkor sem megy tovább lehet lépni, de ha nincs hozzá alkatrészed, akkor esélytelen a házi javítás.

Üdv.

0

pászka
pászka picture

Szia Edmundson !
Igazad van , nem értek hozzá , ha nem az enyém lenne , szét se szedem. D e legalább tanultam , ezért látogatom a Tanyát ..... A buta agyammal azt hittem , a kijelző , meg az érintő (ahogy írod ) egy egységet képez . Majd utánaolvasok , hogy okosodjak , mint a telefonok . Szervizbe nem érdemes vinni , elmúlt két éves, Buta Vodkás vagyok 15 éve kb. , ingyen adnak másikat . A legnagyobb gondom , hogy be voltam jelentkezve pár helyre , és PC-vel nem tudok kilépni, csak a mobillal (és előre válaszolok : hiába pakolom át a kártyákat másik készülékbe , nem megy ) Most vettem észre , mikor idejöttem , hogy itt se ' voltam kijelentkezve , pedig azt hittem ( bocs Kalex) Köszi a tanácsokat , segítséget , szép estét : chabi
(és utólag , akkor volt 2 óra áramszünet , az 'égi ' mobilnet sem ment , akkor hülyült meg , nem tudom , lehet -e resetelni simogatás nélkül -- és szét bírtam szedni , az se semmi )

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Kérdezzük meg a"gugli"-t...

Üdv: uniman

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...és ha egyszerűen csak meghibásodott ez az alkatrész...ki lehetne cserélni, de vajon érdemes? Persze, ha jól olvastam a "gugli"-n, egyáltalán nem biztos, hogy "csak" harver hiba

Üdv: uniman

0

pászka
pászka picture

Szia Uniman !
mégegyszer gugliztam , de nem lettem okosabb , mindig tanulni kell , sze la ví , mondaná a magyar (bocs mindenkitől , tudom , mit írtam :) azt még ma nem tanultam ki , hogy ez kapacitív képernyő , és hogy lehet független a képgeneráló eszközhöz .... majd utánaolvasok , ami biztos , ha a fülemhez rakom , nem világít , na mindegy , nem akarok hosszú lenni , én vírusra gyanakszom , volt pár párbajom , alig használok PC-t , helyettesíti a mobil , XXI. század ( :D) Na senkit nem akarok feltartani , csak minden összejött tegnap (áramszünet , ezzel a Wifi is , mobilnet se volt , ami érdekes , mert látom a tornyot , és elvileg szünetmentes ) Hogy lehetne gyári beállításra visszállítani kijelző nélkül ? Lehet , az segítene
JÓ éjt :chabi

0

pászka
pászka picture

Szia Uniman ! Természetesen a bahátunkkal kezdtem , előtte a Tanyával , de nem jött be . Én csendes olvasó vagyok itt , "érdekes " emberek is vannak itt , mivel nem pontgyűjtés a célom (sokszor azért nem is írok ) de ha van rá lehetőség , a pontjaimat Neked utalnám , de ehhez megint Kalex kell , vagy Pihe , köszi :chabi ( feltételezem , az előző írásomat is elolvasod , azért nem ismételek )

0

Sponsored links