You are here

sony erősitő végfok ic pótlás

19 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv
Egy régi készüléknek a végfokja adta meg magát. Sajnos a beszerezhetetlen Si1125HD ic van benne. Ennek helyettese az STK4133II szintén nem beszerezhető.
Van e a fiókjában valakinek elfekvőben valamelyik vagy tudtok valami más megoldást? A készüléket átépiteni nem szeretném mert a végfok az alaplapon ül és meg kéne tartani az eredeti állapotot. A készülék Sony STR-313L
Laci

Comments
Eddyke
Eddyke picture

Nayan leírása alapján én is átalakítottam egy ilyen példányt, mert a gyári vég elszállt benne. Nem találtam itthon 8pikós kondit, helyette lett benne, 7 pikós. A hangja nekem kicsit fura, olyan mint ha a magasnál berecsegne, vagy sercegne, vagy elfogyna az ereje, de csak magasabb hangerőnél. Nem a falak hibája, mert másik erősítőnél, ugyan annál a zenénél, magasabb hangerőn nem produkálja ugyan azt, tehát marad az erősítő része. Ötletetek lenne erre a hibára? A 0,3R és a 330R több ellenállással hoztam össze, a 0,3R az 3db 1R a 330R pedig 2db 670Ral. A többi a megadott érték.

0

domeattila
domeattila picture

0

nayan
nayan picture

Helló! Most alakítottam át egy SONY STR-313L erősítőt STK465 végfok IC-re. Nem egyszerű a munka, nagyon el lehet vele pepecselni, hogy normális állapotú legyen, sajnos ezt már előttem rendesen barkácsolták, panelt elvágták, így nem lett annyira szép, mint lehetett volna. Nem akartam külön végfok panelt beépíteni, mert azzal jelentősen átalakítom esztétikailag a készülék belső részét. Az átalakítás menetéről csináltam egy rajzot, ezt megosztom mindenkivel. Az STK465 16 lábú, azaz megegyezik az eredeti SI1125HD lábszámával, ezért a panelbe be is lehet forrasztani. Sajnos több átkötést módosítani kell, meg átvágni a paneleket, megfúrni a NYÁK lapot az utólagos ellenállások beépítéséhez. A megjavított készüléknek tökéletesen működik a hangszínszabályzó része és nagyon szépen szól.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia nayan!
Gratulacio a szep kivitelezeshez! :-)
(jo a 2 nagy elko, nem cserelted öket?_esetleg azok kifutasat latni a tövükben_ott megtisztitanam a panelt...)
Kari

0

nayan
nayan picture

Helló! A nagy kondik jók voltak, tényleg csak a ragasztó megbarnult nyoma látszik a panelen.

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Az csak ragasztó.

0

robi69
robi69 picture

Hali Nekem meg STK0070ll kellene.....
ÜDV..

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Sony erősítőmben tönkrement egy db ilyen IC SK18752 : http://www.dalbani.co.uk/images/products/thumbSK18752SANKENINTEGRATEDCIR...
Állítólag ezzel az olcsó IC-vel pótolható a hiánya: http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm1875.pdf A kérdés az, hogy áramkör elemeinek a módosítása nélkül egy az egyben beépíthető a helyére?
Ha esetleg valakinél mégis akadna a "fiókban" egy db eredeti SK-18752 (vagy SI-18752) IC, akkor érdekelne.
Esetleg még TDA7294 IC-vel "izmosítva" pótolhatnám: http://elektrotanya.com/files/forum/2012/11/tda7294%20alkalmaz%C3%A1s.pdf

Köszönöm.: uniman

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Nos mivel átalakítás nélkül csak az eredeti vagy a kompatibilis STK4133 lehetne a megoldás, de azok csak kintről rendelhetők nem kéri az ügyfél a javítást. Inkább hibásan eladja. Ha jól értettem 15000ft akar érte.
Segítőkészségeiteket ez úton is köszönöm.
Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Kinek a pap kinek a papné. Nekem a hibátlan se kéne 25000ft-ért.
Inkább valami combosabb tranyós amit lehet javítani ha megadja magát.
Laci

1

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Megkérdem az ügyfelet mit tegyünk. Ragaszkodunk az eredetihez, vagy mod.
Jelentkezem
Laci

0

bencsi01
bencsi01 picture

0

bluemoon
bluemoon picture

én már több ilyen kérdéses erősítőt életrekeltettem TDA7294-es modulokkal. apró pénzért vásárolhatók, nagyon rövid időn belűl összeszerelhetőek és nagyon megbízhatóak, szinte kinyírhatatlanok. annó, egy öreg de még most is gyönyörű blaupunkt music centert, fekvőt a 70-es évekből, sikerűlt megszólaltatni, amely végfok tranzistorait egy már akkor régen nem gyártott LMxxxx IC vezérelte. amikor beépítettem a modulokat, bekötöttem a tápokat, bekapcsoltam és egy nagy villanás. a biztosítékok kiégtek. igaz, ügyelni kell arra, hogy az IC-ék fémhátlapja ami a hűtőbordára csavarandó le legyen választva a hűtőtöl, mert nem a föld, hanem a táp - potenciálján van. külső táprol viszont műkodtek, beépítve nem, villám. akkor dobtam magam hanyatt, amikor töbszöri mérés után rádöbbentem, hogy a piros színű vezeték a -, a fekete a + és tán a barna a föld. gondoltam is magamban, az IC-knek annyi, te tévedtem, helyesen bekötve simán müködtek, és még ma is. más lapra tartozik, ha a cucc egy értékes gyűjtemény része és eredeti külső/belsö eredetisége határozza meg az árát, akkor nincs kompromisszum. különben a már említett TDA simán maga után hagy barmilyen STK hibridet. jó munkát

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia!

Ha nem jutsz dűlőre az alkatrészek terén, keress meg.

Üdv:
Krisztián

0

LACI058
LACI058 picture

Sziasztok, van 1 db. STK4132II. Ha érdelkel-írj
Üdv. Laci

0

gycsaba
gycsaba picture

Szia!

STK4131-ben tudok segíteni. Az STK4133-nak nem találtam adatlapját a neten, csak a 32-nek, az meg első ránézésre stimmel a 31-gyel. Nem sok különbség lehet a 33-mal sem. Esetleg van panel is a 31-hez, legfeljebb pár szál dróttal bekötöd, és nem kell nagyon megbolygatni az eredetit.
Üdv.: Gycsaba

0

JIMMY20
JIMMY20 picture

0

Sponsored links