You are here

Sony hi8 kamera A/V jel digitalizálása

13 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv van egy Hi8 sony kamerám amit eddig VHS- re mentettem , de már a családban lassan elütnek a videók azt CD/DVD-n kérik a felvételt . Olvastam valahol , hogy azok a kis digitalizáló kütyük csapni való minőségűek azt számítógépes digitalizálásra gondoltam .Nem vagyok nagy számítógépes és valami tanácsot szeretnék , hogy tudom ezt kivitelezni ,mi kell hozzá . Nem kell valami profi megoldás de mégis azért ne legyen sokkal rosszabb a VHS-nél .

Comments
varizs
varizs picture

Szervusztok
Én egy Dazzle Video Creatort használok. Adták vele a Pinnacle studio 10 szerkesztő programot is. RCA, S video bemenet, RCA hang bemenet. Hardveres digitalizálás.Kb 2 éve vettem és még nem hagyott cserben.

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Nekem egy Sony Video 8asom van. Vettem hozzá régen egy USB-s digitalizálót, olyat amiben van anyag, de ennek is vannak nyűgjei... Azok a típusok, amik USB klucsra hasonlítanak és kilóg belőlük 3 RCA kevés hardver elemet tartalmaznak, tehát a nagyját a PC fogja csinálni, vagyis kell hozzá teljesítmény.
Amit én vettem, az saját procival dolgozik, a hangot is ő intézi, így biztos nem lesz csúszás a képhez képest. Kész VCD/DVD MPEG2 folyamot küld az USB-n a gépre, csak ezt kell tudja menteni. Ennek meg olyan háklija van, hogy nem szereti a szinkron bizonytalanságát. Ha van egy szalaghiba, vagy rá van véve egy felvételre egy másik, vagy szünet van közte, megakad a digizés... Ha ilyen bizonytalan felvételnél indítom, akkor fakón, vibráló színekkel indul és úgy is marad. Ha jól indul, akkor a hibákig szép lesz. Ez egy régi típus, ADS DVD Xpress 2.0.
Adtak hozzá egy Ulead Video Studio 7-et is.

Üdv
Inhouse

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Én nem nagyon bízom az USB-s digitalizálóban. Sokkal üzembiztonságosabbak a "beépítettek". Használtan tudsz venni pár eFt-ért TV Tuner kártyát / azok is digitalizálnak, általában / vagy eleve, digitalizáló kártyát.
Utána meg a Pinnacle, vagy az Ulead szoftverét javaslom.

Üdv: formasu

0

gbenyov
gbenyov picture

Hello, nekem is van ilyen cuccom. Tanácsot is adhatok, de előbb írd meg a Sony kamerád típusát.

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Tudom ajánlani régebbi ATI All-in-wonder videókártyákat -attól függően, hogy milyen csatolók vannak az alaplapodon. Ezeken a kártyákon van video ki és bemenet (+tv tuner is), használtan 1-2000Ft-ért már el lehet csípni.

0

boldi
boldi picture

Üdv!
Ugyanerre a célra (Hi8 kazetták digitalizálása) 4 évvel ezelőtt egy Digital8 kamerát vettem (Sony DCR-TR8000E). Képesek visszajátszani az analóg Hi8 ill. video8 kazettákat is és az eredményt a Firewire kimenetükön köpik ki. Általában van bennük TBC is, ami a digitalizáló kártyákon jóvalta ritkább.
Vaterán, Ebay-en szinte utánad vágják őket, hiába ami egyszer kimegy a divatból, az hirtelen annyit is kezd érni...

0

Solac46
Solac46 picture

0

ityvity
ityvity picture
*

Köszönöm szépen itt van választék , csak azt hiszem , hogy nekem valami primitívebb videó kártya kell mert csak analóg (composit) jel áll rendelkezésre a kamerából , vagy + átalakító kell , de látom van itt külső analóg -usb is csak nem tudom mennyire jó az.

0

zus
zus picture

Az USB-sek általában működnek. Olyat kell keresni, ami legalább DVD formátummal (720x576) elbír. Mondjuk, annál nagyobbat egy Hi8-hoz meg nem érdemes (pl. HD-t) használni/beállítani. A Hi8 felbontása 560×480, így arra a 704x576, 720x576 beállítás az oké. Ennyit kell zökkenőmentesen bírnia az USB-s készüléknek. Ha a dobozra ilyesmi vagy nagyobb érték van írva, akkor az általában működik. Más kérdés a digitalizáló szoftver. Nem mindig a hozzáadott a legjobb. Jó szoftver pl. az ULEAD Video Studiója.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia és köszi , végül én is valamilyen usb digitalizáló felé hajlok és kinéztem ezt :
http://szamitastechnika.vatera.hu/egyeb/konig_usb_analog_video_digitaliz...
Azt ha nem válik be nem nagy pénz.

0

zus
zus picture

Ez jónak tűnik, nekem is valami hasonlóm van. Azt viszont érdemes figyelni, hogy a PAL szabványnál 25 FPS-t kell tudnia (mert az a PAL szabvány). Itt a vaterás linken 24 FPS van írva, remélhetőleg az csak elírás. Kérdezd meg az eladótól.

0

uniman
uniman picture
***

0

Sponsored links