You are here

Sony KD-55X8905 bekapocsoláskor zöld/sárgán villog

2 posts / 0 new
Last post
mosomedve
mosomedve picture

Sonyis kolléga segítségét kérem.
A fent említett készüléket működő képes állapotban vettem át csak az egyik háttér világító ledsor rakoncátlankodott. Szétszedtem a kijelzőt egészen a edge led láthatóvá tételéig. (T-con, lvds kábelek szétcsatlakoztatva) Bekapcsoltam a gépet és beindulás után bekapcsoltak a ledek a hibás sor időnként vibrált. Átforrasztottam a csatlakozókat és újra indítottam a készüléket. Most már rendben világított az összes led huzamosabb időn át is. A kijelző összeszerelése alatt is folyamatosan világított a háttér, elkerülendő a szerelés alatt bekerülő foltokat. Végül a TFT is a helyére került. Eztán kikapcsoltam a készüléket és az összes mechanikai elemet visszatettem a helyére. Visszakerült a t-con az összes LVDS kábel is. Viszont a bekapcsolást követően a készüléke már nem indult el, csak az előlapon a visszajelző led zöld/narancs színben felváltva kezdett villogni. A távval történő bekapcsolás után a szín fehérre váltott majd elhalványult, fél fényerővel világít. A main lapon az összes segédfeszültség megvan. A t-con modul nem kap feszültséget, viszont a main lapról a bekapcsolást engedélyező feszültség már nem jön meg.
Kérnék segítséget hogy merre induljak el.
László

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!

Igaz hogy két éves a topik, de egy ismerősöm járt ugyanígy a hétvégén.
A gondot az okozza, hogy a t-con hiányában elindított main letilt - és letiltva is marad a t-con visszakötése után is. Ezt a zöld/narancs színekkel jelzi.
A megoldás, le kell futtatni rajta egy usb-s szoftverfrissítést. Lassan megy, és az állapotjelző sem látható közben, de ha minden stimmel akkor 20 perc után visszatér belé az élet.

Sok sikert mindenkinek aki rákényszerül erre a megoldásra!
Joco

1