You are here

Sony KDL-32BX420 hosszabb készenlét után nem indul

5 posts / 0 new
Last post
papir
papir picture

Üdv mindenkinek!
Azzal jött a gép hogy reggel nem lehet bekapcsolni se távval se gombokkal csak ha 5-6szor kihúzzák-visszadugják a villanyba, utána egész nap működik, ki-be kapcsolható bármikor.
A tesztelés során kiderült hogy 5-6 órás készenlét után valóban nem indul,a piros led az elején nem vált zöldre, a tápnál egy 3,3volt ami stabilan megvan, a 12-24volt egy pill. megjön majd eltűnik. Ez idő alatt se az inverter nem indul se az áramfelvétel nem emelkedik meg.
Optónál indítva a tápot minden fesz megvan a tápnál és a mainon is, 12,24v 1,2-1,8-3,3-5v de nem csinál semmit, ha sokat nyuzom a piros led is elalszik az elején de akkor is pulzál egyet a táp minden bekapcsolási kísérletnél.
Hűtés, melegítés, táp átforrasztás, ütögetés, kopogtatás hatástalan, csak az újraindítgatás amire mozdul a gép, ha beindult látszólag hibátlan rajta minden.
Tanácsot szeretnék kérni ha valakinek ismerős a hiba, köszönöm.

File attachment: 
Comments
peti368
peti368 picture

Szia

Találkoztam a hibajelenséggel frissitsd meg a szoftvert és jó lesz,de ne menüböl usb bedug power nyomva tart és bedug.Azt jó lesz.

0

papir
papir picture

Szia Peti, egy picit bővebb infót tudnál adni, ez jól hangzik hogy ismerős a hiba.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Nézd át a kondikat a tápban. A jelenség, igen csak kapacitás vesztett kondenzátorra utal.

Üdv! Kalex

0

papir
papir picture

Szia Kalex, a kondihibákat nem zártam ki annak ellenére sem hogy hűtés-melegítésre semmit nem reagál+esr-re jónak tűnik mindegyik a tápban, csak elnapoltam mert nem olyan igazi kondis hibajelenségek vannak.

0