You are here

SONY KDL-40R470A távirányítóra nem reagál.

7 posts / 0 new
Last post
irokéz
irokéz picture

Üdvözlet Mindenkinek!

A készüléket "hang van, kép nincs" hibával kaptam. A készülék működött, a háttér világítás állt le. Három ledet kellett cserélni, összerakást követően a TV  rendben működik, de a távirányítóra érzéketlen. Kézi vezérléssel a készülék oldalán lévő kapcsolókkal ki-be kapcsolható, a hangerőt lehet szabályozni, a jel forrást ki lehet választani, minden rendben működik. A készenlétet jelző led rendesen mutatja a készenléti állapotot piros, a bekapcsolt állapotot zöld fénnyel de a távra nem reagál. A távirányító rendesen működik.
Kérem a tapasztalt kollégák segítségét. Az alaplap: Y200A560A.

Üdv.

Laci

Comments
F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! szétszedéskor le kellett húznod az infravevőt, nem történt ott a csatlakozóknál valami?  Nagyítóval alaposan nézd át. De olyan is szokott lenni néha, hogy LCD tisztításkor belefolyatják a lötyit, ami hónapok múlva eloxidálja az infra modult...

0

irokéz
irokéz picture

Boldog Újesztendőt Minden Kedves Tanyalakónak!

A fent leírt hibát még nem sikerült elhárítanom. A táv jó, a kis szalagkábel infra-oldali végén több ér szakadt volt, de kijavítása után sem működik a készülék a távról. Kivenném a keretből az infra panelt, de úgy néz ki, mint ha a háza oda lenne ragasztva a keret belső oldalához. Nem akarom  roncsolva  kivenni, ezért mellékelek néhány képet, talán valaki találkozott már a problémával. A harmadik képe a keret elülső oldalát mutatja, plexi csík fedi az infra érzékelőt. Kérem a segítségeteket!

Üdv.

0

Gyakorló
Gyakorló picture

Szervusz Irokéz, és boldog Újévet kívánok!
A második képedet kinagyítva azt látom, hogy a nyák eléggé karcos (ahol a CN950 felirat látható), lehet hogy valamelyik vezetősáv, vagy galvanizált furat nem vezet rendesen.
Szerintem úgy tudnál továbblépni, ha megkeresed a proci közelében az infra bemenet adatvezetékét, és szkóppal nézed, hogy megjelenik-e ott a jel, miközben a távot nyomkodod.
Ha nincs jel, végigkövetni az infra érzékelőig.
Sok sikert a javításhoz!
Üdv
Tamás

0

irokéz
irokéz picture

Szia! Igen, lehúztam az alaplap oldalán a vezetéket, a hiba észlelése után átnéztem nagyítóval, nem sérült, teljesen ép. Kiveszem az infra modult, talán ott lesz a hiba forrása. 

Üdv.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:  mielőtt kiveszed, nézz rá szkóppal
A távot is szkóppal ellenőrizd.
Egy infradiódát ráforrasztasz egy BNC csatlakozóra, így indikálhatod a vivőfrekvenciát és a kiadott kódot is
Nálam volt olyan hiba, hogy koszos volt a processzor környéke

Bálint

0

proba
proba picture

Engem a Hotel módra, vagy gyerekzárra emlékeztet..
Vagy az infra csati nincs rendesen visszadugva/ ki van takarva....

0