You are here

Sony KDL-40W4500 T-con hiba? Philips kijelzőt is keresek

5 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
A fenti TV az alábbi képet produkálja. Úgy kezdődik, hogy előbb felül egy 10-15 cm-nyire látszanak a sávok-csíkok, majd szép lassan végigmegy az aljáig. A kijelző többi részén semmi nincs. Kb fél éve a kijelző sarkában levő fólia volt javítva, mert KH-s volt. Akkor építettem a fóliára egy leszorító bilincset, és megjavult. Akkor csak egy pár cm-es sáv tűnt el időnként, a kép többi része jó volt.Lehet, hogy most T-con hibás, vagy végleg meghalt a kijező?
Köszönettel
Attila
Más. Ésszerű áron keresek egy, a képen szereplő kijelzőt is. Az eredeti törött.
Ezt is köszönöm

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Szerintem itt: "Kb fél éve a kijelző sarkában levő fólia volt javítva, mert KH-s volt" már meg is adtad a választ.... Mindig csodáltam az emberi optimizmust, miszerint egy kis szorítás/nyomás majd hosszabb távon megoldást jelent.
Ja, majd el felejtettem, ez csak az én véleményem!
Üdv, Z.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Az az igazság, hogy jó néhány készüléknél javítottam már ilyen, vagy hasonló fóliahibát. volt, ami a mai napig is jó, volt, ami már pár nap után kapitulált. Azért ilyenkor mindig elmondom, hogy ez egy fusi, és kétesélyes. Itt inkább az volt a furcsa, hogy akkor csak egy kis csík volt, most meg az egész kép eltűnt. Számomra ez azt jelenti, hogy nem ugyanaz jött elő újra, hanem vagy kiterjedt, vagy valahol máshol is válik le a fólia. De legalább megpróbáltam, hátha csatlakozik a tartósan jók táborához...
Üdv
Attila

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Félre értettél, nem okoskodni akartam. Nekem tökéletesen megfelel mindenféle megoldás.. csak a magam "zöldfülű" eszével a vezetőképesség megmaradásán gondolkoztam. Ugyebár adott két jó elektromos vezető réteg. Ezek közt a "mechanikai" tapadást egy ragasztó réteggel biztosítják, ami sajna hő hatására elenged. Érdemes megjegyezni, mindig valamely szélső (legalábbis tapasztalataim szerint) fólia enged el. Kitámasztás után ez a ragasztó réteg hová lesz? Netán egyfajta "szigetelő" rétegként ott marad a két felület közt? Más kérdés, hogy egy elektromos bekötésből mondjuk tápellátásnál megszakítjuk a +/- földelését... vajon akkor mi történik? Persze konkrét kijelző, illetve bekötési rajz nélkül nehéz lenne megmondani melyik pont szakadhatott meg. Ja és hab a tortán: az a kis "kukac" sem véletlenül fészkelte be magát a fólia rétege közé... na Ő nagyon nem szereti ha zaklatják, vagyis mindenféle kényelmetlen testhelyzetre kényszerítik. Még a végén hajlamos lesz megunni és nem dolgozni tovább.
Jó befejezem, úgyis csupán agymenésem lett.
:beer:
Üdv, Z.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Nem értettelek félre, és tulajdonképpen igazad is van. Nekem meg inkább az lett volna a mondanivalóm, hogy ne féljünk a kísérletezéstől, ha már úgyis mindegy. Sajnos ez a szakma ilyen, van, hogy a semmiért szenvedünk , sokszor hiába. De azért látható, mennyi okosság születik ezen az oldalon is, hála a sok találékony, mindenre elszánt szakiknak. Leleményességü(n)knek köszönhetően azért már rengeteg készüléket visszahoztunk a sírból.
Üdv
Attila

1