You are here

Sony KDL32WE615 öt villogás

9 posts / 0 new
Last post
lalee
lalee picture

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek,a készülékbe háttércsíkot cseréltem,és sajnos bekapcsoltam kijelző nélkül. Összerakás után   ötös hibakódot villog ,valószínű azért mert bekapcsoltam kijelző nélkül.Van esetleg valami módja hogy ismét felismerje a kijelzőt? Ebben nincs külön tcon ,és külső tápos androidos készülék. Manualt nemigen találtam hozzá.

Köszönöm elöre is
Lalee

Comments
manyizoli
manyizoli picture

Jól mondják, lvds kábelt csekkold le, meg nézd meg hogy a kijelző megkapja-e a 12VDC-t. Lehet kicsapattad a biztit, az lvds kábel szabad vége lehet letestelt.

0

megujulo
megujulo picture

Bocsi hogy közbeszólok, mivel régen csiáltam sony-t!

az lesz a problémád, hogy a main kommunikál sony-nál az lvds-en keresztül a t-conon elhelyezett nand flash-el, azaz ha nincs rajta a kijelző nem kapja meg a jelet és 5 villogással jelezni fogja, hogy a kijelző nem müködik!

ergo sokat szemvedten pár évvel ezelőtt mire rájöttem mi a teendő kijelző csere esetén.

a régi kijelzőn meg kellett keresnem vagy a szalagcsikon vagy a t-con-on ezt a müködtető chipet és egyszerüen egy +3,3 voltos tápot egy testelést és data meg clock kapukat be kellett kötnöm a main-on, aztám el is indult cserélt kijelzővel is.

valahol kell lennie egy 8 dipes pici chipnek ami i2c buszon kommunikál az lvds-en keresztül. ha az lvds esetleg nem jól érintkezik meg is van a gond forrása.

Közben látom megoldodott, azért erre érdemes figyelni sonyéknál!

0

F-Yoci
F-Yoci picture

De miért ennyire túlbonyolítani, nekem még többszáz készülék javítása után mindig helyreállt a dolog, ha meg lett igazítva/tisztítva a kontakthibás kábel... Max ha kijelző csere után sárga-zöld villogással jelzi, hogy nem tetszik neki az új kijelző, akkor USB-ről szoftverfrissítéssel helyreáll az agya.

0

manyizoli
manyizoli picture

Anyit helyesbítenék hogy nem NAND hanem EPROM.
Sok megoldás van ennek a folyamatnak a kikerülésére.

1

megujulo
megujulo picture

Köszi hogy kijavitottál, valóban egy eeprom volt azt hiszem 24 c xx valami.

Már nem foglalkozom tv javitásokkal még hobby térem sem. És sajnos nem ismertem milyen módszerek voltak ennek a kikerülésére, gondolom szoftveres vagy service menüs átkapcsolás.

Annyi biztos, ha eredeti, akkor a sony kommunikál a kijelző elektronikával.

0

párdi
párdi picture

Szia,
A sony oldalán ott a szoftver .

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Nem szokott gondot okozni, ha lehúzott kijelzővel indítod, ha visszadugod mennie kéne. Inkább ott nem érintkezik valami az LVDS-nél, ezért ad kommunikációs hibát...

0

lalee
lalee picture

Köszönöm! A kábel volt "dohányfüstös" ahogy néztem ,tisztítás segített.
Mindenkinek köszönöm,azt hittem  a kijelző nélküli inditástól volt.

0

Sponsored links