You are here

SONY KE-42M1 plazma tv. Színes csíkok a képen.

4 posts / 0 new
Last post
mukso70
mukso70 picture

Sziasztok! Segítséget kérnék tőletek a hiba meghatározásban,ebben a furcsán csíkos tv ügyében. A jelenség a következő:a tv-n megjelenő kép négy egyenlő,8-10 cm-es sávban függőlegesen színes csíkokkal tarkított(a két szélén és középtől jobbra ill. balra egyenlő távolságra),a megjelenő képtartalom viszont tökéletes. Ez idáig simán lehetne az E,F,G bufferek,vagy valamelyik COF hibája is. De ami szokatlan,hogy vízszintesen is van egy fekete csík a képernyőn középen,és a függőleges színes csíkok ahol ezt kereszteznék,ott véget is érnek,majd kicsi vízszintes eltolódás után(5-10mm)folytatódnak. A képtartalom nem törik,teljesen jó. Sajnos képet nem áll módomban feltenni,pedig sokat segítene tudom. Még annyi hogy a függőleges csíkok nem folytonosak,hanem hosszabb-rövidebb szakaszokból állnak. Teljesen bizonytalan vagyok hogy kijelző vagy valamelyik áramkör okozhat-e ilyen fura csíkosodást. Köszi előre is,sziasztok!

Comments
Tvguru
Tvguru picture

Hali!

LG kijelzős, mi a típusa?

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Annyit kiderítettem SAMSUNG S42SD-YD05 kijelző,és az ennek megfelelő panelek vannak benne. Egyenlőre ennyi,ha lesz időm,keresem tovább a hibát,saját tv,ráérősen is jó lesz. Üdv!

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Samsung 42 sd v3 jelzésű meghajtó panelek vannak benne. a kijelző típusát nem láttam sajna,eltakar mindent szinte a tv bélése. A szervízkönyv is 42v3 néven írja. Üdv!

0