You are here

SONY KE-P37M1 működik, de kép/fény nincs.

6 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Ismét egy plazmával küzdök, ami még mindig nem tartozik kedvenceim közé.
Működik a készülék, hang van, viszont a kijelző semmi életjelet nem mutat. Első megközelítésben minden feszültséget (tápegység) jónak mértem. Jobban lekövetve a dolgokat Y hibára akadtam. Konkrétan a lj41-02234b számú meghajtón nincs jelen a 15V. Az ezt előállító fokozat nem dolgozik. 5m0380r hajtaná a trafót, de itt nem teszi. A körben semmi hibás alkatrészt nem találtam. IC tápján 3V van jelen, ami (szerintem) kevés.
Tapasztaltabb kollégáktól kérdezném, létezik, hogy az IC "emészti" fel a feszültséget? (nem melegszik, zárlatot nem mérek)
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Megjött az IC, de sajnálatomra nincs változás. Lehet nem látom fától az erdőt. Valamiért nem indul a 15V-os táp rész, de nem tudok rájönni miért nem.. :szetver:
Méricskélek tovább.
Üdv,Z.

0

isti13
isti13 picture

Szia! 5mr ic pin 4-en kapcsol, ott nézz körül! István

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Végig mértem mindent a körben, de hibás alkatrészt nem találtam. Maradt "gyanúsítottként" az IC. Beszerzését követően folyt.köv.
Üdv,Z.

0

isti13
isti13 picture

Szia! Indítást kap az ic? István

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Ha jól néztem a visszacsatolást (opto) az a kis trafó által előállított feszültségből jönne, de ott nincs semmi. IC bemenetén ami ellenálláson keresztül a 175V-ról jön, mindössze 3V van. Holnap ha megjön az IC, folytatom a "keresgélést".
Üdv,Z.

0