You are here

Sony KLV-S40A10E LCD nem indul led 7-et villog(megoldva)

11 posts / 0 new
Last post
Gyula83

Sziasztok,

A fent nevezett Tv vel kínlódok.
Bedugom zöld led világít relé kattan malyd pár másodperc és piros led 7 et villog kis szünet majd így tovább. A táp panel csatijain feszt nem mérek csak pár voltot. Ilyen tápot/ tv-t még nem javítottam ezért kérnék segítséget. A 7-es hibakódot sem tudom pontosan mi lehet.

Ezt a tápot nem ismerem és nem tudom pontosan hogyan kellene indulnia.
Ha valaki találkozott már ezzel a hibával vagy bármilyen ötlete van mindent megköszönök.

Üdv
Gyula

Comments
zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Célszerű lenne egy táp típust is megadnod, vagy legalább egy linket (képet). " 07 P AC Det / OV "
Talán ez segít: http://www.electroschematics.com/wp-content/uploads/2008/06/sony-klv-s26...
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gyula83

Szia,
Köszi,
Ezt a rajzot leszedtem. A 30. Oldalon van a táp rajz ami ebben van.
A táp: A-1164-652-B
Üdv.:
Gy

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
:jajj: "Ezt a rajzot leszedtem. A 30. Oldalon van a táp rajz ami ebben van". :oops: Bocs, akkor meg sem szólaltam... Bár azért a PFC "kimeneti" ponton lévő feszültséget ellenőrizhetnéd.
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gyula83

Szia,
Bocsi nem akartam hogy fére értsd csak azért írtam mert kétféle táp is van a rajzok között és azért írtam az oldalszámot. Csak ha valaki ránézne ne keljen keresgetnie.
Üdv.:
Gy

0

Vote up!

You voted ‘up’

bluemoon

Szevasz,

ugyebár a 7LED villanás AC detect, OVP errort jelent. De, megtévesztésűl nálam nem is a tápban volt a hiba, hanem egy flet amely összeköti a BE modult az A2E modullal (a tuner van rajta). Ugyanis, valaki megpóbálta kicsatolni a flettet, de a kapocs az billnős és nem kihúzós tipus és annyira megnyomorította, hogy zárlatos lett és úgy visszarakta. A flet is egy baromi, 50 szálas keskeny vezetékes, nagyon kell vigyázi vele. Röviden, ha ki akarod csatolni a flettet a BE lapon jobbra az A2E lapon meg balra kattintod. Most ez úgy hangzik mintha életedben még nem csatoltál ki flettet, de azért ha kell ha nem felhívom rá a figyelmed.

Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gyula83

Szia,
Megnéztem a flet rendben van ez a része érintetlen a tévének.

Kérdésem az lenne, hogy jól gondolom, hogy a puffer kondiknak kb 400V ra kell töltődniük utánna indulna a táp többi része? C6133 C6134 C6135

Üdv.:
Gy

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
"Kérdésem az lenne, hogy jól gondolom, hogy a puffer kondiknak kb 400V ra kell töltődniük utánna indulna a táp többi része?" (IGEN)
Bocs az értetlenkedésemért... van rajzod és mint javasoltam is a pfc kimenetet megmérhetnéd. Amíg az nem működik rendesen, kár továbblépned. A rajzon jelölve minden!
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gyula83

Szia,
A PFC kimeneten 320V van.

Amire még jutottam:

A készenléti táp kivülről ráépített készenléti tápal van helyettesítve. A készenléti trafó sincs így benne.

IC 6421 nem kap tápot és ha jól néztem akkor az az eredeti készenléti tápról kapná. T6300 trafóról ami ki lett szedve. Gondolom próbálta helyettesíteni valaki külső készenléti táppal de így csak tényleg a készenlét megy.
Úgyhogy ennek a megoldásával kell kezdenem.
Köszönök mindent.
Üdv.:
Gy

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gyula83

Sziasztok,

Sikerült elindítani a tv-t. A hiba tényleg az volt hogy a készenléti trafóról kapja a tápot az ic6421 ez hiányzott. Kívűlröl táplálva ezt a részt szépen megy. A végledes megoldáson már dolgozom de ez már nem ennek a topiknak a része úgyhogy ezt le is zárom. Köszönet mindenkinek!

Szép napot!
Üdv.:
Gy

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gyula83

Szia,

Köszönöm. És a részletes leírást is sosem árt.

Este megnézem.

Üdv.:
Gy

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content