You are here

Sony KP-41PX1K Projektoros tv konvergencia hibás!

3 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Egy hete került hozzám ez a kis tv konvergencia hibával. Régebben csináltam egy Samut, és Lg ilyen hibával, a két ic csere meg a 3,9R és kész. De ennél a tv-nél ez nem jött be, megjött a két konvergencia ic STK392-150, kimértem a 2A-res kis biztiket, de ezek nem szakadtak. Az ic-ék körében kimértem a 2R2 ellenállásokat de ezek sincsenek megszakadva, szerintem megnyúlva már ahogy a digimultival kibírtam mérni. A tápfeszek meg vannak +-15V, a kimeneteken 0V-ot mérek. A sima menüben tudom állítani a konvergenciát, de tökéletesre nem. Még a kép és sorméret sem stimmel, de úgy emlékszem a ( Samunál, és a LGnél) hogy ez az ic-ék hibája volt. Mi lehet a gond, a szervíz menüben kellene állítani, de addig míg más tanácsot nem kapok nem akarok bele nyúlni?

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most rendeltem meg az ellenállásokat, ha megjöttek majd írok.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

én csak Samsungot javítottam ilyen hibával, de mindig kicserélem mind a 12 db ellenállást mérés nélkül. Cseréld ki (mondjuk nem tudom ebben hány darab van) de 200Ft-ot ne sajnálj rá. Ezen kívül forrasztgasd át az egészet.
Konkrétabban mi a gond a sor és képmérettel? Kicsi, nagy? A sortápot és a függ IC tápját is ellenőrizd le, esetleg a kondikat cseréld ki.

Üdv.

Tamás

0