You are here

Sony kv-29fx30k Help!

17 posts / 0 new
Last post
szal
szal picture

Sziasztok! Saját tv-m, a bu2515dx sorvégtranyó kiment,minden lába zárlatos, hibakód 11 bu2527dx volt hozzáférhető, kicseréltem, tök jó lett, aztán kb 2 hét mulva ugyanaz a hiba! Segítséget kérek! Elektronikai műszerész vagyok, nem tv szerelő.Előre is köszönöm!

Comments
BigTom
BigTom picture

Na! Most majdnem ide is hülyeséget írtam, mert összekombináltam a két TV hibáját.
Praktikus lenne, ha minden hibához/készülékhez új topicot nyitna a kérdező, így nem keveredne egy Sony TV sorvég hibája egy Schneider TV EW hibájával.
Nehéz követni, hogy melyik válasz melyik készülékre született.

0

szal
szal picture

Igazad van Big Tom! -Valószínüleg "korn" elnézte a dolgot, és bele irt az eszmecserénkbe. -"csendomb" valószínüleg nem vette észre és jóindulatúan válaszolt rá!

0

pihe
pihe picture
*****

Szia,

Így van! Rend a lelke mindennek. ;)
Ha gondolod, és érzel magadban annyi erőt, hogy a renitens hozzászólásokat moderáld (szerkesztés/törlés), akkor adok Neked hozzá jogot.

0

kornl60
kornl60 picture

Pt200-as orion!A sorvég elszálna,összemegy a sorméret.Az ew tekercset kiforrasztom a gép megy.A tekercset nem látom rossznak.Lehet sorkimenő?

Üdv:kornl60

0

csendomb
csendomb picture

De, rossz a tekercs!!!!

0

stomi
stomi picture

Szia!
Cseréld ki a sorkimenő trafót, mielőtt ellövi a procit.
Sajna jellemző rájuk, az ABL láb közvetlenül a proci lábára megy és ha ott több jön ki, a procinak KO.

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Javításaim során az FE2 chassis sorvég hibát álltalában a C542, T531 körberepedése, sorki átcsattanása okozta. ( De a táp is megfuthat!)

0

szal
szal picture

szalsa Uraim!- 1-2 napja vagyok ezen a lapon, véletlenül találtam ide, DE! -azt nem is gondoltam, hogy ennyi segítőkész ember létezik! Mindenkinek köszi! Mindent átnézek, amit javasoltatok, minden további tanácsot köszönök!

0

szal
szal picture

szalsa Nagyon köszi a segítséget, két hete átforrasztottam mindet, én is ezekre gondoltam. Ám eljött a 2.hét, ujra kattogott a relé, s mire kikapcsoltam volna ujra tök zárlatos lett a tranyó.A tranzisztor után lévő szűrőkondikat, melyek testre mennek, kiszedtem, kapacitását kimértem, jónak tűnnek.Bekapcsolva megint megy, a sorvégtrafo hideg, a tranyó kézmeleg, de nem merem összerakni, mig meg nem találom az okot.

0

kovi
kovi picture

Hali!
Sormeghajtó trafó,sorkimető,eltérítőcsatl. lábai nincsenek körberepedve?
Üdv,kovácsa

0

szal
szal picture

Bocsi, hogy eddig nem jeleztem, de a tranyó sorozatos zárlatossá válását forrasztási repedések okozhatták, mert mióta körbeforrasztottam, a sorkimenő, eltérítő csatlakozó, lábait, azóta megy a tv! -köszi a tanácsokat, magam sem hittem volna, mert átnagyítóztam minden lábat előtte, de semmit sem láttam!! -de a végeredmény a fontos!-szalsa-

0

stomi
stomi picture

Milyen jó, hogy melléfogtam, legalább nem verted magad nagyobb költségekbe.
Viszont nagyon jellemző rá, amit írtam.

0

szal
szal picture

Nem baj stomi,azért köszi a segítséget! -Ha a sorkimenő lett volna a baj, kidobtam volna az egészet mérgemben! Így meg bízom benne, hogy 1-2 évet kibír.Van egy 55 cm-es sony-m is, közel 20 éves, de még a belsejét csak vételkor láttam, kíváncsiságból.Ez meg 6 éves, és már végfok ic, konvergencia probléma, meg sorvégtranyó kihalás veszélye is fenyegette már.

0

stomi
stomi picture

Igen ez elég szomorú. Manapság már nem tudsz minőséget venni, sok pénzért is sz@rt adnak.
Ezekkel az olcsó vackokkal megölik a szakmánkat is.

0

csendomb
csendomb picture

Üdv!
Ráadásul, manapság ami sorvégtranyókat lehet kapni, sajna nagyon nagy része hulladék.Én már annyit szívtam vele, mint a torkos borz. Szinte vadászok a jó tranyókra, mert a bontottak elfogytak. Ugyanez a helyzet a függőleges eltérítő IC-k egy részével.

0

szal
szal picture

Ahogy így mondod, egyre inkább gyanus a tranzisztor!!-hisz e legelső , a gyári akkor ment ki, amikor fesz ingadozás volt a környéken, elment a kép, visszajött, így tovább vagy kétszer -és a csere 1-2 hét mulva, magától kiugrott.Állítólag, az eredetileg beéppített tranyók gyorsabbak, lehet válogatottak!-de mi csak a kereskedelemre vagyunk utalva. Amit beraktam, az is lassubb, mint az eredeti, de ez volt készleten.

0

Sponsored links