You are here

SONY KV-29FX60 fehér színeknél rózsaszín

20 posts / 0 new
Last post
karoly7603
karoly7603 picture

Hello.

Van egy SONY KV-29FX60 72cm képátlójú 100Hz-es tévénk és az a baja, hogy a kép enyhén rózsaszínes. Fehér színeknél mondjuk egy asztalterítőnél, vagy felhők esetén már nagyon rózsaszín. Ezenkívűl ha leveszem az összes színt, akkor szemmel láthatólag a kép enyhén rózsaszínes, ami tényleg zavaró. Ha az ember nézi a TV-t, olyan, mintha túl sok lenne rajta a szín, ill. homályosnak is érezzük, mintha enyhén "füstös környezetben" lenne a kép. Szerintem egyáltalán nincs szép képe ennek a Sony TV-nek, egyszerűen nem természetes. Egy egyszerűbb LG, Daewoo vagy PHILIPS is jobb ettől, mert azoknak legalább tiszta a képük, szép, elkülönült színekkel és kristálytiszta képpel. Egy kicsit kiábrándító és csalódottságot tud okozni egy drága TV, amitől az ember nem ezt várná. Sok helyről hallottam, hogy ez a rózsaszín kép a Trinitron képcső szériahibája? Valóban így van ez és fogadjam el?

A másik az, hogy valami hangosan zúg benne. Én ezt a "szúrós" hangot belülről hallom a képcső felől. Mi ez a hang és hogy lehetne megszűntetni? Testvéremnek egy régi Thomson 72cm-es 100Hz-es TV-je van és ha be van kapcsolva abszolút zajtalan, teljesen csendes. Mintha be sem lenne kapcsolva...

A kérdésem az, hogy mi lehetnek a bajok és miként lehetne orvosolni őket?

Köszi,
Karcsi

Comments
MateP
MateP picture

viszont jól megy a falhoz

0

sanyó
sanyó picture

Hali,én így jártam,ha 14 év akkor....http://elektrotanya.com/?q=hu/content/sony-kv-29c3knincs-feny

0

CHZ
CHZ picture

Szia!

Szerintem is képcső. Nekem 63cm változata van, mostanában adta meg magát, zöldül. Képcső fűtésének soros ellenállását megpróbálhatod csökkenteni, élettartamát biztos nem növeli meg, de a kép jobb lehet, nekem bejött..

0

Pityesz
Pityesz picture

Hali!
Rá tudsz mérni a csőre?
Szinte biztos, h. a zöld katód gyengélkedik!
Nemtom ez csinálja-e de nem pislog a készenléti led 5-öt üzem közben?

Üdv:
Pityesz

0

karoly7603
karoly7603 picture

Hali!

Nem, nem villog a készenléti led.
Rámérni sajnos nem tudok, nincs semmilyen műszerem.
Esetleg a TV-n belül be lehet valamit állítani?

0

hege58
hege58 picture

Szia !
Hány éves a tv? Valószinü,hogy a képcsőben a piros katód erősebb,mint a másik kettő. Esetleg képcsö regeneráló segithet rajta,vagy szervizmenüben be lehet állitani a fehér szintet.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Ezeket sajnos csak téglával vagy kilós kalapáccsal lehet regenerálni.

Üdv.

Tamás

0

karoly7603
karoly7603 picture

Hello.

Épp most mondja a feleségem, hogy 14 éves. Képcsőregenerálás? Ezekben sajnos nincs tapasztalatunk. A szervízmenüt hogy lehet elérni?
Köszi

0

Apesz
Apesz picture

Apesz

Helló!
Regenerálni felesleges,ez egy fos trinitron cső.
Szervizmenühöz ne nyúlj hozzá,nem ott van a baj.
Azt meg lehetne próbálni,hogy letesteled a katódokat párszor,akár megemelt G2-vel,de fennáll a veszélye annak,hogy ugrik a sorvég tranyó.
Üdv!

0

karoly7603
karoly7603 picture

Hali mindenkinek!

Közben beléptem a szervizmenübe és teljesen el voltak állítgatva az értékek a gyáritól.
Pl. az RGB szín default 41, (max. 63-at ír) gondolom ez a gyári, aminek kell lennie, s helyette ilyenek voltak:
R 41, G 35, B 25. és még sok minden más is el volt állítva, nem értem...
Nos visszaraktam a dolgokat a gyárira, s a kontrasztja ill. a színek is helyrejöttek. Egyébként a pirosból akkor is lejjebb kell venni. Most így van beállítva: 29, 33, 33. Nem akartam felvenni 41-re...
Mik a javaslatok? Tegyek mindent vissza gyári default értékre? Elrontani csak nem lehet így a TV-t remélem...

Köszi

0

Tónió
Tónió picture

Üdv!
Mint ahogy itt már mások is írták képcsőhiba lesz ez.Regenerálni nem érdemes, nem sokat bír így sem.Nézd így amíg működik.A tapasztalatom az hogy az 55cm-es képátlóig egész jók voltak a csöveik, a nagyobbak egy rakás sz.r.Érdekes, micsoda státusz szimbólum volt annak idején a Sony Trinitron képcsöves tv.Akinek ilyen volt egy faluban az már menőnek számított. :lol: Sikerült régebben pár példányt javítanom nekem is, amikor sorkimenőcserére került a sor volt ám pislogás a tulaj részéről.Egy átlagos sorkimenő régebben is max. 6000Ft-ba került, persze az ár függött a tv típusától.Bezzeg a Sony, lazán 10 e. felett kezdődött.Ugyan ez volt a videjójikkal is.Egy! ékszíj akkoriban 1400Ft-ba került, míg egy átlagos videóba egy komplett készlet 2-300Ft.
További szép napot.
Tónió

0

karoly7603
karoly7603 picture

Hello,

Próbáltam másabb RGB számokkal beállítani, de egy pici rózsaszín mindig is lesz benne. Te milyen értékeket javasolsz? A gyári a 41. Nekem most ezek vannak RGB-re: 25, 36, 28. Gondolom azért nagyon sem érdemes eltérni.

Valóban, jól mondod. A másik szobában van egy 55cm képátlójú és semmi baja sincs.
Az biztos 20 éves körül lehet. Csendes, szép a képe, szóval hibátlan.
Hát igen, a SONY nagy státusz szimbólum volt.
Egyébként nekem a Thomsonnak tetszik nagyon a képe, mármint az e kategóriájú TV-kben.
Nektek?

Karcsi

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!
Lacinak van igaza, mikor eredeti japán csövekkel gyártották a minősége is jobb volt. Az itt említett is ment 14 évet, tehát azt állítani, hogy fos, egy picit túlzás. Azt is el kell ismerni, hogy nem itteni viszonyokra tervezték, már ami a nézettséget jelenti. Nálunk napi 6-12 óra, ahol más lehetősége is van az embereknek szórakozásra, ott ez lényegesen kevesebb.

Üdv Stevepapa

0

Tónió
Tónió picture

Szia!
Természetesen mindenkinek igaza van, egyet azonban ne feledjünk, csak elszállt felettük az idő.Ezekkel csak az a gond, hogy nem tudod regenerálni tartósabban, a másik hogy ebbe nem "faragsz" bele más típusú képcsövet, "Pityesz" erről tudna sokat írni ;)
Tónió

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
"micsoda státusz szimbólum volt annak idején a Sony"
De akkoriban csak Japánban gyártották az ottani precizitással, ma meg már a fél világ Sonyt szerel össze...

Üdv: Laci

0

Pityesz
Pityesz picture

Sziasztok!
Azért láttam én jópár ehte Japán Sony csövet, ami szar volt :)

Viszont a 64 centis régiek baromi jók.

Üdv:
Pityesz

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

általában 35,35,35 a gyári érték, a 29,33,33 tehát nem olyan rossz! Ha így jó a kép akkor maradhat!

Üdv,
Oszi

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Egyetértek azokkal, akik képcsőhibára gondolnak. Szinte 100%, hogy a zöld ágyú hibás. Jó néhány volt már nálam, ugyanezzel, van képcsőregenerálóm is, de még egy sem lett jó vele. A legtöbb, amit elértem az, hogy néhány napot jobb lett, de aztán mind visszaült. Szurkolok Neked, hogy a Tiéd legyen a kivétel, amelyik erősíti a szabályt.
Üdv
Attila

0

cape-t
cape-t picture

Sziasztok!

Én is csak megerősíteni tudom a képcsőhibát. Szintén 72cm Trinitron az öcsémnél. Szintén piros. Letesteltem néhányszor a zöld ágyút, jobb is lett. Kb. 1 hónapig. Most ugyan olyan sz@r, mint előtte...

Üdv:
Gyula

0

Sponsored links