You are here

SONY KV-29FX65K AE5 raszter hiba, sorkimenő csere!

10 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ebben a tvében zárlatos lett a dupla táptranzisztor MX0842A, és még találtam benne egy 0,1R fél wattos ellenállást, mást nem találtam rosszat. Az volna a kérdésem, hogy mi miatt megy tönkre, vagy mit kellene még átnézni, mert diódák, és az inditó ellenállások épek. Köszi előre is?

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Most nagy nehezen elkészült, a fet körül van 4db 680pf-os kondi, 100nf és 470nf ami a soreltérítő tekercsre csatol azok is cserélve lettek. Igaz az 5A-ers FET nem bírja benne ezért a 6A-eres lett betéve, ezzel ment több napot. Még a D1-es panel is át lett forrasztva, még igaz egy kicsi problémája marad, hogy fél percig a sorméretem kisebb, de utána jó, melegedni nem melegszik benne semmi. Köszönöm a hozzászólásokat.

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

A sorkimenő panelján van egy d1 jelű panel, arra gondolsz? Mert most mértem át az ellenállásokat a meghajtásában, és a R6804 egyik lába nincs bekötve, ennek van szerepe? Most mindig a Q6803 vezet át, de előtte meg a Q6806 volt zárlatos, ahogy írtam. Holnap átnézem azt a panelt, majd írok, de most nincs itthon 2sc5696, de mással lehet ideglenesen helyettesíteni? Köszi mindenkinek.

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Sorkimenő csere után is ugyan az a helyzet, két oldalt 10-10 cmétere összeugorva a kép. A STP5NB40FP helyett STP6NB80FPét raktam bele, de az egyik 2SC5696 zárlatos lesz. Ez miatt villog kettőt a led, de később el lehet indítani? Q6603 ugrik el, a másik ép marad, a kondikat átmértem, a 6n2, 6n8-akat cseréltem, ellenállást átmértem, de nem találok semmi rosszat. Segítsetek, mert így már elég sokat ráköltöttem, és nem szeretnék több bajt vele, meg ennek a tvének a sorra sem egyszerű eset.

0

Tvguru
Tvguru picture

Hali!

Nézz körül a meghajtó részen is /asszem D board a neve/
Ott van a nagyfesz panelon.

0

Tvguru
Tvguru picture

Hali!

Jellemzően az AE5-nél sorvégfokzárlat miatt száll el a nagytáp...
Ha biztosra akarsz menni , és még eredeti benne a sorki, akkor cseréld!!
A trafót hajtó 2sc5480-t is nézd meg, 0,47 ohmok, stb.
Ja, 5480 helyett jó az olcsóbb 5996 is...

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Megtaláltam, hogy miért nyomta el a táp icét, mert zárlatos a Q6806 ( P5NB40FP )de most meg raszter hibám lett, a fet körül, minden ellenállást, diódát, és kondit átmértem. De nem találtam rossz alkatrészt. Mivel lehetne helyettesíteni a fetet, mert nincs ilyenem itthon? Most egy P4NB80FP, de ez kisebb . Mi lehet a gond, itt a fet körül, vagy a kettős sorvégtranzisztoroknál lesz gond?

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ma megkaptam a tranzisztort, de még azért kicseréltem a 680pf-os kondikat, és még egy 22uf. Az ellenállásokat kivéve mértem, 150k, 330k 10k, de az eredmény az lett hogy újra zárlatos lett mind a két tranzisztor. Most a kis trafó, vagy a nagy trafó körében lehet hiba?

0

Pista47
Pista47 picture

Szevasz!
Épp találtam egy AE-5 rajzot. Én meggyanúsítanám az LF6801 induktvitást. Sokszor volt már más TV-ben, hogy csak az alsó réteg volt menetzárlatos. A D6804 is valószínűleg megsínylette az ügyet, hiába mutat jót dióda mérővel, lehet, hogy mégis rossz, de nem tudom ide mi lenne betehető. Elé egzotikus neve van a rajzon, az az 10.0MM JW.
Üdv.

0

kattila
kattila picture

szia
mindent ellenoriz figyelemmel,minden alkatreszt,merni merni merni

0

Sponsored links