You are here

SONY kV 29LS60E....táp nem indul..

6 posts / 0 new
Last post
nagysparco
nagysparco picture

Sziasztok!

Ment ez a dög,és fújkodtam kalte sprével,és egyszer csak megállt a tápja minden..Az a helyzet áll fönn,hogy a táp bufferkondin,nincs semmi feszkó,azaz a 2 db relé a tápban be se húz,mivel hogy nem kapják meg a 12 voltot a relék...Hol kéne kapisgálnom a relék behuzása végett??

Üdv:Sparco

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

AE6B sasszi.

A LED mennyit villog? (csatolmány)

A helyzet nem olyan egyszerű, ugyanis a főtápot kapcsoló relé nem kap állandóan 12V-ot, csak a meghúzás idejére.

A 12V-ot a T6101 stby táptrafó és a D6102 diódahíd állítja elő, és C6103 simítja.
A főtápot kapcsoló RY6001 relé melegpontjára a 12V-ot a Q6103 (DTA144) pnp digit tranzisztor kapcsolja (amit Q6104 vezérel időzítetten C6106 által), de a hidegpontját (földágát) is kapcsolják a Q6102 (MSD601) npn tranzisztorral.
A 12V-ot a relé csak a meghúzás idejére (rövid időre) kapja meg, ugyanis a tartása már a 6V-os stby tápról történik, a D6103 diódán keresztül.
A 6V-ot is a diódahíd állítja elő, és C6102 simítja.

Üdv:
Fülesmester

0

nagysparco
nagysparco picture

Szia Fülesemester!

Egyet sem villog a led,sőt nem is ég...tök néma minden és még a ptk sem melegszik..Szóval nem tudom mi mehetett el , mert elötte müködött...kálte spray valamit kicseszett benne...Táp panelon keressem a hibát,vagy a középsö alaplapon??

Köszi!!

Üdv:Sparco

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Nézd a rajzot!
Ez a készenléti táp nem bonyolult!

A készenléti táptrafó primer oldalán mérd a 230VAC tápot (lehet, hogy csak a biztije ment ki, vagy nyákrepedés miatt nem kap tápot), aztán a szekunder oldalán a kimeneti AC feszültségeket, aztán a puffer kondikon a 12VDC-t és a 6VDC-t, aztán a tranzisztorokon a DC feszültségeket.

Üdv:
Fülesmester

0

nagysparco
nagysparco picture

Szia Fülesmester!

Beindult a tv csak kellett várni vele 1 napot lehet nagyon lehült valami benne..DD

Nah de az eredeti hibája még mindig fenn áll.Kéne bele egy Main board panel...Ami nem egyszerű dolog! Ha valakinek lenne esetleg,vevő volnék rá!!??

Üdv:Sparco

0

nagysparco
nagysparco picture

Szia!

Asszem a trafóból kijön a 20 volt körüli váltó villany!nyákrepedés nem lehet attól,hogy kaltesprével megfujkálom ...akkor valami elment...vagy ellenállás vagy félvezetö ...ez a 2 variácio lesz vagy ic..más nem lehet.. Nah holnap méregetek többet!!

Köszi!!

Üdv:Sparco

0