You are here

Sony KV-29X5K, sasszi:FE-1, 2-es hibakód.

6 posts / 0 new
Last post
irokéz
irokéz picture

Üdvözlet Mindenkinek!

A készülék 2-es kódot villogva került hozzám.A sorvég tranzisztor zárlatos volt, a táp rendben, Usys:135V, a sor trafó teszterrel jó.A tranzisztort, és a kollektor köri impulzus kondikat /C542,C543,C548,C548,C555 /cseréltem. Üzembe helyezve a készüléket, minden jó, de 10 perc után elment a kép, hang maradt, és 4-es hibaüzenetet villogott.Ki-, majd visszakapcsolva ismét minden jónak mutatkozott. Fél óra múlva bekapcsolva, ismét a 2-es hibaüzenetet villogta, se kép, se hang.Megvizsgálva, ismét a sorvég tranzisztor ment tönkre.Átnéztem az FE-1 hibajegyzéket,a sorvég tranzisztor ismételt meghibásodására nincs tippem.
Kérném a segitségeteket.

irokéz

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Nézd át a csatolmányt, amiben csupa "extrát" gyűjtöttem össze!

"2 flashes indicates an over-current error in line stage, & 4 indicates a frame fault. However, quite often, when 4 flashes occur it can still in fact be an over-current error as well as a frame fault. To prove which is the correct fault, measure pin 52 of the micro (IC001) at switch-on, and if this voltage goes high (anything above 0.6v) then it is in fact over-current. If it stays at 0v then the fault is more than likely within frame stage."

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

irokéz
irokéz picture

Szia!

A 3.-as hibaesetre gyanakszom, mert a második meghibásodás előtt 5 villogást is produkált átmenetileg.Csak a sorvég tranzisztor zárlatának okát nem látom ebben a hibában.

Üdv.

irokéz

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A többi hibánál fölsoroltam a lehetséges sortranzisztor meghibásodási okokat, de megtalálni Neked kell!
Vedd figyelembe, hogy a fokozat több alkatrészének hibája "hideg" méréssel nem állapítható meg, mert csak üzemi körülmények között jelentkezik. Ezeket gyanú esetén újra kell cserélni, és ha gyanús az új, akkor azt is cserélni.

Üdv:
Fülesmester

0

syscon service
syscon service picture

Szeva!

A dzsungel IC környéke általában tele van kontakthibával, ez pl. okozhatja a tanzisztor halálát. Sormeghajtó trafó lábainak forrasztása?

Üdv!

0

irokéz
irokéz picture

Szia!

Átnézem a forrasztásokat!
Kösz. a tippet.

Üdv.

irokéz

0