You are here

Sony KV-29X5K televízió

Üdv,

A címben említett TV-t egy áthelyezés alkalmával sikerült leejtenünk és kettétört benne egy panel. Nem tudom melyik, mert műszaki analfabéta vagyok.

Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e kapni ehhez a modellhez alkatrészt, illetve, hogy érdemes-e még megjavíttatni.

Ha igen, tudnátok-e ajánlani egy olcsó, de jó szerelőt kiszállással. Bp. II. ker.aki megjavítaná.

Köszönettel,
Béci.

Comments
Kovács Béla

Ami kimaradt, hogy a TV valakire ráesett cipelés közben, tehát nem a földre. A cégünk műszaki szervize megnézte még decemberben, ekkor derült ki, hogy valami panel eltörött. Elvitték a panelt, 2 hét múlva megjöttek, visszarakták a TV-be, és működött, csakhogy

meghatározhatatlan időközönként kikapcsolt. Volt hogy 2 percre a bekapcsolástól, volt, de volt hogy fél órát is kibírt. Mikor kikapcsolt magától, mindig manuálisan vissza kellett kapcsolni. elég idegesítő volt.

Ezt jelentettük, januárban elvitték a panelt megint, azóta (3 hónap) ülnek rajta mondván, hogy alkatrészt várnak. Órabéres a csapat, szóval nekik ráér megcsinálni a jövő évszázadban is... Nekünk meg már elegünk van a várakozásból és kéne a TV, ezért elvinnénk egy szerelőhöz, hátha mégis van hozzá alkatrész és megéri megcsináltatni. Ezért nyitottam a topikot.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
Ha az újrakapcsoláskor rendesen működött a TV és amikor kikapcsolt magától, s nem jelzett hibakódot a LED-l , akkor az nem alkatrészhiba, legalább is nem olyan alkatrész-é, ami nincsen egy szervizben . A nyákon, nem forrasztották össze rendesen valamelyik fóliát . Azt hiszem ez FE-1 chassis , egypaneles az alaplap , nem hiszem hogy kicserélték egy újra , hanem csak összeforrasztották a szakadt helyeket, vagy csak helyet.
Ha nem vagy szerelő , akkor nem lehet segíteni a javításban , mert ott ÉLETVESZÉLYES feszültségek vannak .
Ez, csak az én véleményem volt , túl messze vagy hozzám :D , hogy megoldhatnák a javítást ....

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’