You are here

Sony KV-E2951K folyamatos kattogó hang jön mindkét hangszóróból ha a NICAM sztereo bekapcsol

5 posts / 0 new
Last post
71dodo71
71dodo71 picture

Sziasztok!

A címben említett tv-nél, ha bekapcsol a NICAM sztereo hang, folyamatos és ütemes kattogó hang jön mindkét hangszóróból. Az analóg sztereo adásnál nincs ez a jelenség. Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Mi lehet a hiba oka?

Köszönettel:
Tamás

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

AE2B sasszi.

Milyen jelforrást használsz?

Sajnos nem mindegyik analóg kábel TV szolgáltató támogatja a NICAM átvitelt. Tehát nem biztos, hogy a készülékkel van gond.
A készülék üzemmód kijelzője (LED/OSD) mit jelez a probléma jelentkezésekor?

A TDA6612 hang IC van benne?
Innen letölthető az adatlapja:

https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&u...

A csatolmány talán segít valamicskét, bár nem erre az IC-re vonatkozik.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

71dodo71
71dodo71 picture

Szia!

A jelforrás kábel tv. Hasznosnak tűnik a csatolmányban leírt hanghiba, nagyon hasonlít az enyémre. le fogom ellenőrizni, és megírom a tapasztalatokat.

Köszönettel:
Tamás

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217
city217 picture

Szia.
Mi a jelforrás kábel vagy beltéri? Hova dugsz tuner vagy scart?
Csak magában a készülék is képes rá, ha nem csatlakoztatsz semmit?
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

71dodo71
71dodo71 picture

Szia!

A jelforrás kábel tv. Csak Nicam sztereo-nál csinálja. Jelzi a 2 piros led, hogy átkapcsolt sztereoba, látszólag minden rendben. Ha manuálisan átkapcsolom mono-ra, akkor megszűnik ez a zavaró kattogó hang.

0

Vote up!

You voted ‘up’