You are here

SONY KV-X2941D tipusu TV-ben, hang van kép nincs

Sziasztok!

Szeretnék segitséget kérni a fentebb emlitett TV javításában, AE-1C sasszi. Bekapcsolás után megjelenik a magasfeszültség, katódfütés is van, valamint a müsor hang is megjelenik. Nem világosodik ki a képernyő. Ha lekapcsolom a villanyt, tök sötétbe kicsit látszik a képernyő. Azt is észre vettem, hogy csatornaváltás pillanatában, a képernyő tetején villan egy csík. Kicseréltem majdnem az összes elektrolit kondit. Letöltöttem a hibalistát átmértem a D803 diódát, és az R807,R812 ellenállásokat melyek jónak bizonyultak. Átforrasztottam a gyanus forrpontokat, de semmi eredmény.
Hol kezdjem a keresést? Tudnátok sehiteni?
Üdv Péter

Comments
vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!
Bent a képcsőben... ugyanis az halott, szerintem.

-1

Vote up!
Vote down!

You voted ‘up’

Péter79 (not verified)

Szia!
Nemár.... Egyik hétről a másikra tönkrement volna a képernyő??? Egyébb variációk???

0

Vote up!
Vote down!

You voted ‘up’

Péter79 (not verified)

Szia.
Ezt nem igazán értem... -NO PICTURE - SOUND OK. MOD.
Mit jelent az a MOD?

0

Vote up!
Vote down!

You voted ‘up’

öreg_rutinos
öreg_rutinos's picture

Szia.
Én átnézném, mérném a képcső G2 áramkörét.

0

Vote up!
Vote down!

You voted ‘up’

Péter79 (not verified)

Sziasztok!

A helyzet a következő... Elkezdtem tekergetni a SCREEN potit és előjött a kép... Nem tul szépen mutat. Bárhogy tekergettem nemsokat javult a képminőség... A FOCUS potin is állítottam de nem lett sokkal jobb. A lényeg az, hogyha kikapcsolom a TV-t és visszakapcsolom nem jön vissza a kép csak ha megtekergetem a SCREEn potit... :-( Ahányszor ki-be kapcsolom csak igy jön be a kép. Ezekszerint tényleg tönkrement a képcső??????????

Üdv. Péter

0

Vote up!
Vote down!

You voted ‘up’

Péter79 (not verified)

Sziasztok!
Úgy gondolom, mivel össze-vissza tekergettem a SCREEN potit, színegyensúly automatika áramkörök letilthatják az RGB jeleket és ezért nem jön elő a kép. :-( Most beállítottam az Ug2 egy pontba, most mindig előjön a kép de, miután bejön csúnya zöld visszafutási csíkok vannak rajta, és a színek sem az igaziak...
Valaki írja már le nekem legyen szives hogyan kell az Ug2 SCREEN potit beállítani szakszerűen....

Nagyon szépen megköszönném!

0

Vote up!
Vote down!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Adj egy mélcímet (kódolva), és küldöm!

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!
Vote down!

You voted ‘up’

More similar content