You are here

Sony KV-X2951D ch:AE1C processzor nem működik(MEGOLDVA)

11 posts / 0 new
Last post
Tvguru

Üdv Mesterek!
Öreg Sony függ részébe cseréltem elkókat.
A csőnyak kocogtatására pattogott egy párat a cső.
Utána se kép, se hang,OSD sincs, távra sem reagál.
Áram alá helyezve elindul, a stby led néha hosszan villan egyet és ennyi.Proci 5V-ja megvan.Cseréltem procit (3-t is belepróbáltam), eepromot a (reset tranyót és zenert),textpanelt.A hiba maradt.
SDA.SCL szintek kb.4,8V-on.
Néhány ötlet jól jönne...
Köszönöm

Comments
Tvguru

Nincs ötlete senkinek:((??

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Erre, az így feltett kérdésre szerinted mit lehetne mondani? Csak általánosságokat!

A kvarcoszcillátor rezeg?
Az adatbuszon van adatforgalom?
A reset mérhetően rendben van?
Mindegyik szükséges tápfeszültséget megkapja? (nem csak egy lábra kell tápfeszültség)
Indítja a tápot?
Felállnak az üzemi tápfeszültségek?
Van fölfutó él a HOUT porton?
A HFB jelút elemei rendben vannak?

Olvasd át a csatolmányokat!

Az xls file 146-os hibája:

"Nem indul, a LED villan egyet 12 másodpercenként.
A Q607 tranzisztoron csak 7V van a kapcsolt 12V helyett, mert hibás a D618 (5V6) Zener."

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tvguru

Hali!

Köszönöm Fülesmesternek a kimerítő választ.
Ezek alapján (is) resethibára gyanakodom, de, mint írtam a resetelést végző tranyót,zenert cseréltem,
az ellenállások átmérve.
Áram alá helyezve elindul a készülék,de - nem véletlenül használtam az eredeti címben a kóma szót - se kép, se hang, OSD se,és semmire nem reagál. A reset lábon a rajz szerinti 0,6V helyett csak 0,2V van, de - lehet ,hogy csak a műszer lassú - bekapcsoláskor sincs meg az 5V max 2V-t mérek.
Próbáltam több bontott procival is ua.a helyzet.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Én a helyedben elkezdeném szisztematikusan, fokozatonként szétválasztva bevizsgálni az egyes áramköröket, mert így nem tudod megállapítani, hogy a kutya csóválja a farkát, vagy a farka a kutyát.

A táppal kellene kezdeni (műterheléssel, és kényszer indítással), és csak azután vizsgálni a processzor működését, ha itt már minden 100%-os.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tvguru

Üdv !

Mint írtam elindul a készülék ,van nagyfesz.,fűtés, 5V, 12V .
...és megy is nem áll le.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

OK, már értem, mert eddig nem volt igazán világos!

A katódok milyen szinten vannak?

RGB végfok állapota?
G2 feszültség?

Kap a processzor HFB és VFB jeleket? (pin34/V, pin33/H, mindkettő 5Vpp)

A processzort resetálni mesterségesen is lehet:
A táplálás (5V) bekapcsolása után késleltetve kell, az addig H szinten lévő reset lábat (pin14) lehúzni L szintre.
A késleltetést az áramkörben a C003 (2,2uF) feltöltődési (0,6V-ra) ideje, határozza meg.

Csatolmány!

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tvguru

A katódok kb 200V-on zárva vannak.Mértem "őket" piros, kék jó, a zöld egy picivel gyengébb náluk
,de az is megfelelő.
G2 700V környékén.
Távra sem reagál.
Mint írtam a reset lábon max 2V körüli értéket mérek egy pillanatra
aztán leesik 0,2V-ra a rajzon jelzett 0,6V helyett.(a 2,2uF is volt cserélve)

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Vedd ki a reset tranzisztort, kapcsold be a készüléket, és mérj az IC reset lábán (H/5V). Zárd rövidre a tranzisztor C-E lábainak helyét. Ettől az IC reset lába lemegy L szintre. Ezzel mesterségesen resetáltad.

Ha a reset lábon így sincs meg a H szint, akkor az R098 gyanúsítható, vagy az IC.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tvguru

Reset nélkül el sem indul,tehát az aránylag jól működött.
Viszont valóban nem kapta meg a függimpulzusokat...
mert, sikerült az alaplap alján a scart-ew-panel csalakozásánál az ew részről jövő 3 pin-t rövidre(testre) zárni.
Az alaplapot kivettem a keretből és csak nagyítóval egészen közelről látszottak a mikrócintüskék.
Pedig fejnagyítót használok már egyfolytában...hiába így legyen az ember gondos, ha vak/szar volt a csatlakozók forrasztása, hát átforrasztottam.../
A meglepő az egészben az, hogy így "bekómázott" tőle a proci.
Még egyszer köszönöm Fülesmesternek a segítséget!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Gratulálok! :oke:

Megmondom őszintén, hogy ezt a processzort én sem ismerem (olyan régi változat). Nincs javítási tapasztalatom vele kapcsolatban, de ez nem zárja ki, hogy tippeket adjak.

Javaslom, hogy a csatolmányokat mindettől függetlenül alaposan tanulmányozd át, és mentsd el.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content