You are here

Sony KV21X4B

7 posts / 0 new
Last post
ferenc
ferenc picture

Szevasztok!

A tápegység volt rossz,a Q 601 és a D 603 átment vezetőbe.Csere ,valamint az elkók cseréje után beindult,csak nem tárolta a programokat.Írtam egy a Fülesmestertől kapott tartalommal egy eepromot.Léptette a csatornákat a tasztról,mert a távot nem érzékelte.Az infravevő csatlakozója az alaplapon forrhibás volt,mostmár hallgat a távra,csak nem indul.A led villog,majd a 7-es hibakód jelenik meg.
Lehet ,hogy a vezérproci ? A buszokat lekötöttem a tunerról,audio prociról és a videovezérlőről is, de nem változik semmi.

Ferenc.

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

GRATULÁLOK! :super:

Ez a TV halmazatilag volt beteg, és még szívattad is magad közben, de csak sikerült urrá lenni a dolgokon.

Örülj, hogy ilyen sok munkád van! :oke:

Üdv:
Fülesmester

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

BE5 sasszi.

Nem szerencsés a buszok lekötése, mert a 7 villogás pontosan azt jelenti, hogy nincs adatbusz kapcsolata az EEPROM-mal. (csatolmány)

Ellenőrizd a memória tápját, az órajelet és az adatjelet szkóppal. (fóliaszakadás?)

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

ferenc
ferenc picture

Szia!

Lehet,hogy nem voltam érthető.Az eeprom megírása után villog a led folyamatosan,majd villan hétszer,aztán szünet,és újból hétszer villan,amíg ki nem kapcsolom.Ezután kötöttem le a busz vonalakat.Lehet,hogy szivatom magamat,mert az eepromot lemezfoglalatba tettem,nem precíziósba.Holnap megnézem.

Üdv.,feri.

0

kolya61
kolya61 picture

ŰDV Ferenc ! Ha nem érted amit Fűlesmester ajánlott akkor itt van egy szószerinti forditás oroszból: a processor nem érzékeli az energiafűggetlen memória alacsony szintjét BE 5 =7 villanás .Jó munkát!

0

ferenc
ferenc picture

Szia kolya61!

Értem,csak amit írtam az előzőekben az lett hiba.Pontosabban az icéfoglalat szivatott meg.Nem érintkeztek az adatvonalak lábai.A megoldás: foglalat ki,icé be.Így OK.Már csak a tunerben kellett a kh-kat átforrasztani.És végül:nem lehetett kikapcsolni a távval.Az oka pedig,hogy a Q 603és a Q604 szarakodott.Csere után jól működik.
Tanulság,hogy ezentúl nem használok lemezes icéfoglalatot.
Ha valaki ezeket a hibákat elsőre megoldja, miközben a többi készülékért csesztetnek,annak minden elismerésem.
Köszönettel tartozom elsősorban Fülesmesternek,illetve aki segített,valamint az ügyfélnek a türelméért.Szerintem minden hibából lehet tanulni,még abból is ami rutinhibának látszik.
Majd el felejtettem,hogy a számítógép is szivatott,mert az új alaplap nem kezeli tökéletesen az eeprom égetőt.Azzal is eltelt egy kis idő,meg felidegelt.

Bocsi a sok szószért,már leengettem.

Üdv .,mindenkinek: Feri.

0

kolya61
kolya61 picture

ŰDV ! Én is elég sokszor bevettem a f...t a csúcstechnológiás foglalatokkal,olyankor az egyik ezredes górém jutott mindig eszembe ,aki az mondogatta: " fiam, aki nem tud dolgozni fejjel,az dolgozzon kézzel" És elég sokszor neki volt igaza. :rohog:

0