You are here

Sony KV29C3K kép hiba

5 posts / 0 new
Last post
lorincz
lorincz picture

Sziasztok!

Lenne egy nagyon nagy problémám....
Van egy Sony KV29C3K tv-m, és zold csikok vannak benne.Itt van egy kép róla.De homályos is a kép minoség.Elore is koszonom a segitségeteket...

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Comments
H.Lajos
H.Lajos picture

Nekem is van egy ilyen szerkentyűm, ami már megette kenyere javát. Egy villanyszerelési munka díja volt. A tulaj utoljára 20 ruppót hagyott a szervízben, azonban 3 nap múlva ugyanaz a hiba! Ekkor vett egy plazmát. Én vagy egy hétig szórakoztam vele, -sorvisszafutás,kép szétesett... végül néhány átforrasztás..
Ennek másfél éve, és nem cserélném le!
A képcső gondok ott kezdődnek, hogy tökig fel van húzva ko.fe.szint. persze, hogy idő előtt megnyuvad, ez mind nyeli a disszipációt.
Ha normál beállítással járatunk valamit, meghálálja.

0

Zolysys
Zolysys picture

Ezek szinte kivétel nélkül halott csövek már...
Megy ameddig megy...
Regenerálni lehet kimenetel kétséges...

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Lőrinc!
Ezek a csíkok a sorvisszafutási csíkok, amiknek normál esetben nem lenne szabad látszani. Ha kizöldült képernyőn zöld csíkok látszanak, akkor a zöld (G) képcső katód nagyon alacsony potenciálra került a G rácshoz képest (ami itt földre van kötve), aminek legygakoribb okozója a G végfok tranzisztorainak hibája, de kécsőhiba (katód vezérlőrács, vagy katód fűtés zárlat/átvezetés) is lehet. Ha lekötöd a G katódot és minden ugyanilyen marad akkor a képcsővel van probléma. Ha lesötétül a kép (eltűnnek a csíkok) akkor a G végfokot kell megnézni tüzetesebben.
Ennél az AE4 sasszinál egyébként gyakori a G2 potméter hibája is, ami a képcső áramköri lapon az R3701 pozícióban található.

0

lorincz
lorincz picture

Kedves Fulesmester!

Nagyon szépen koszonom a tanácsot.Meg probálok valamit javitani rajta.Remélem sikerulni fog.Még egyszer ork hála..

Lorincz

0