You are here

Sony kv29fx60d képcső "megvakult"

5 posts / 0 new
Last post
domeattila
domeattila picture

üdv.
címben említett tévé képcsöve néhány év után sötét képet produkálva hozzám került.(új korában 250.000 Ft !!!!!ezek után egy fillért nem érdemel!)
fényerő növekedést hozott hogy a fűtéssel sorban levő ellenállásokat a képcsőfoglalaton áthidaltam, így ami a sorkimenőről jön azt megkapja a fűtőszál.
Regenerálás meg blabla nem jön szóba max képcső csere (ha valakitől kapok)
Tippet kérnék hogy hány menet vezetéket tekerjek a sorkimenőre fűtés gyanánt? illetve hány voltig mehetek fel, amit a fűtés két csatlakozóján mérnék?

Comments
domeattila
domeattila picture

RMS mérőm nincs! sima voltmérő!
A led sem villog.
Ha maximumra állítom a fényerőt, a képen megjelennek a piros oldalra húzódó árnyékok.
Tudomásom szerint ez képcső bibi. És ezeknél a sony-knál típushiba is. képcsőcsere esetén a meglévő elektronika mennyire engedi a típus-gyártó-méret különbségeket?

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Tudomásom szerint (bár ez számomra járatlan terület :) ) csak hardver átalakításokkal, szoftver módosításokkal és sokéves tapasztalattal sikerült néhány kollégának az átalakítás. Ezekben nagyon precízen kihegyeztek mindent a beépített képcsőhöz. A többség, aki belefogott a más típusú csőhöz alakításba, föladta egy idő után. :hmmm:

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Attila!
(AE5 sasszi)
A Sony készülékeknél különösen, de általában sem szokott bejönni a színes képcsövek fölfűtése. :weep:
(A fűtőfeszültséget egyébként csak valódi effektív érték (RMS) mérővel lehet mérni, mert nem színusz a jelalak. Van ilyened? :) )
A mai készülékek védelmei, és a képkioltási időtartam alatti katód szivárgó áram mérésén alapuló automatikus feketeszint (színegyensúly) állítás a fölfűtést általában nem engedi meg.
Sony gépeknél ez olyan érzékeny, hogy teljesen letiltja az RGB meghajtást, ha a katódok emittáló képessége 20%-nál jobban eltér egymástól (az elörededés miatt). Nem emiatt nincs kép a készülékeden? :hmmm: Nem villog a LED valamilyen hibaüzenetet? (pl: 5 villogás = AKB hiba)
A trinitron csöveken a regenerálás sem szokott segíteni. Marad tehát a képcsőcsere. :izom:

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!
Van-e RGB-jel? G2? 200V? Sok minden kell a képhez.

Üdv: Jácint

0