You are here

sony kv29x5d-FE-1 sasszi.video jel probléma.

16 posts / 0 new
Last post
cicne23
cicne23 picture

TISZTELT URAIM. szaki.segitség kellene ehhez a TVhez.mert ezzel a problémával még nem találkoztam. A hiba leirása a következő-----stand by ből indul nagy fesz.fütés van hang egy pillanatra beugrik aztán csend kép nincs a screent picit feljebb véve kék /halvány/ csikokkal van fény /halvány/.Kb 30sec.a led villog 5.ször.szünet majd megint 5.periódikusan.Azt tudom hogy letiltás AKB-5 hiba de hol keresem segitsetek légyszi. előre is köszönettel CICNE23./ÁRPI/ /FE-1sasszé/

Comments
cicne23
cicne23 picture

SZiasztok köszönöm a segitséget mindenkinek a probléma megoldódott 2db SMD tranyó cserével a proci és a jungle ic. közt levő videó erősitő.A képcső már elég silány ahhoz képest hogy a gazdája hogy dicsérte mindegy fő hogy jó. kösz megegyszer szép estét CICNE23 /arpi

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Árpi!
Ügyes vagy, GRATULA !
Scop nélkül , nem is rossz :yes:
Miki.

0

cicne23
cicne23 picture

SZIA MIKI a helyzet a következő a szkópom be szkópolt igy maradt a régi kinlódós meló de azért ha van kedved néha néz rá a Topikra majd irok. ÜDV. JÓ ESTÉT. ÁRPI./cicne23/

0

cicne23
cicne23 picture

SZIA MIKI az a helyzet hogy bekapcsolom a TV. ét.a led kialszik nem villog 30sec,eddig veszi a kapcsolatot a távval utána öt villanás majd igy tovább.A kikapcsolás müködik.CSak nincs kép a G2.feljebb véve kék alap/elég sötét/viszintes csikokkal a C panel át van mérve, a főbb feszültségek rendbe vannak az A.panelon is.Az Ic-101 lábakon mérhető feszültségek a6-7-8-9-11-19- 20-21-.kivételével rendbe vannak.Az a helyzet hogy 30 éve rongálom a szemem meg stb.a sz...s tv.kel de SONY.nem javitottam egy pár jótanácsot elfogadnék köszi. SZIA Árpi.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Addig folyik az önteszt, várja a cső bemelegedését.
Van hagyva idő , hogy az emissio felálljon.
De a hiba az jelen van. Erre koncentrálj. A videoproctól, a video végfokig , át kell mérni mindent. Scop van ?
A feszültséget jó, ha méred, de oscillogrammból többre jutnál.
Miki.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Árpi!
Az öt villanás a FE-1 chassisnál, az automatikus fehér egyensúly beállítás hibályára utal. A videoproc nem tudja beállítani a helyes fehér arányt. Ez lehet emissio gyengülés is, de a Sonyknál én általában a piros gyengülésével találkoztam.
De lehet egyszerüen a videoerősítő lábán elfáradt a forrasz, nézd át nagyítóval a CRT panelt.
Ezek a chassisok már öndiagnosztikával ( SELF DIAGNOSTIC)rendelkeznek. Ha megtaláltad a kék hiányt és lesz kép, a saját távján Standby módban, sorban nyomd meg a következő gombokat: OSD, 5 , VOL- , TV. A képernyőn megjelennek az eddig ismétlődött , nem fatális hibák és hogy hányszor ismétlődtek. A hibák törléséhez a 8 - 0 billentyűket nyomd meg.
Üdv Miki.

0

cicne23
cicne23 picture

BOCSI a hülyeségemért elirtam a sasszi számot a helyes szám.TU101. Megkövetlek Fülesmester elnézést és jó estét. CICNE23.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

NEEEM! A sassziszáma: FE1

Üdv:
Fülesmester

0

cicne23
cicne23 picture

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM a hozászólásokat holnap nekiülök mert mára felmondtam a mühelynek. A képcső jó eredetileg táphibával kaptam a készenléti táp rossz a kis TR.elszált meg a top-209p de megoldotam egy 8v.os kis trafóval most már bekapcsol csak hibát jelez. hali CICNE.

0

marosi
marosi picture

) ÖT villogás:
Az automatikus színegyensúly beállító áramkör (AKB) hibát észlelt. A LED kb. 30 másodpercig folyamatosan villog, azután öndiagnózis funkcióba lép és ötöt villog. Valami hibás a videojellel kapcsolatban. Ellenőrizzük a videojel kimeneti pontokat, a Q705, 732, 761 és egyéb komponenseket a C kártyán. Ugyancsak ellenőrizzük le a Q218, 219, 220 elemeket az A kártyán. Ha a képcső folyamatosan kioltási állapotban kismértékben megnövelni.
Szevasz cicne23 esetleg ezt nézdát-Fülesmester ajánlásával.

0

city217
city217 picture

Szia.
Én meg már azt hittem hogy te írtad. -nevet-
Üdv.
ui:Bocs de ezt nem lehetett kihagyni. :)

0

marosi
marosi picture

Szevasz city217 minden okos gondolatot meghalgatok és elmentek ,aztán megosztok mindenkivel,aki esetleg rávan szorulva.Gondolom ez igy korekt.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Sziasztok!

Okozhatja a hibát R618 (270K) megnyúlása is, ahogy a csatolmányban olvasható.

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

syscon service
syscon service picture

Szeva!

Szokott kontakthibás lenni a dzsungel és környéke. Néha ezek miatt halódik meg a sorvég tranyó.

Üdv!

0

balage
balage picture

Képcső.

0

Sponsored links