You are here

SONY MHC-RG30 Lézerfej Hiba

10 posts / 0 new
Last post
Tibor29
Tibor29 picture

Sziasztok kollégák!

AZ lenne a kérdésem hogy egy sony rg30 hifit javítok lézerfej hibája van.
Rendeltem hozzá egy kss 213b fejet és elis indult vele de 10 perc után ugrálgat lejátszás közben,én hibás lézerfejre gyanakszom és azért szeretném a kollégák véleményét is kérni.Mit nézzek még át rajta?A segítségetek előreis köszönöm.
Üdv:Tibi

Comments
Tibor29
Tibor29 picture

Sziasztok kedves kollégák!

A problámát siketrült megoldani egy új kss 213b fejjel az előző sajnos hibás volt de a hq vissza cserélte szerencsére :)

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget

Üdv mindenkinek:Tibor

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Gratula!
...és persze örülj, amiért sikerült tőlük jó fejet kapnod. Ezek szerint vannak még csodák.
Üdv, Z.

0

Bubo2011
Bubo2011 picture

Hali!
Nekem nem szokott a KSS213-akkal baj lenni. Szán mozgató mechanika zűr lesz az, ahogyan a kollégák írták. Egy trükk: válaszd le a szánmotort a szervo elektronikáról, (mert esetleg megpusztul,) és kb. 1 V körüli feszültséget adva a moci kapcsaira, szépen végig kell kúsznia a szánnak. Ha repedt a motor tengelyén a műanyag fogaskerék, jól hallhatóan kopog, esetleg elakad. A moci is lehet kopott, (a kommutátora szokott elkopni,) az jól mérhető a motor kapcsain, ellenállás mérővel Olyan 9-15 ohm a normális, ha kuka, ennél jóval többet mutat a műszer. Elvileg lehet zárlatos is, de nekem ezeken a gépeken még nem volt ilyen. Mérés közben lassan forgass rajta pár fokot, de mindig az álló helyzetben mért ellenállás a mérvadó, mert forgatás közben a keletkező feszültség meghülyíti a műszert.

Űdv.:
V. Imre

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: rövid kiegészítés, az ellenállást analóg műszerrel érdemes mérni, azon jól látszik az eltérés.

Bálint

0

Tibor29
Tibor29 picture

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat megnézem amit írtatok és jelzem ha van változás

Az utángyártott fej nem lehet hibás?

Üdv:Tibi

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Sajnos elég sok ilyen fejjel volt/van dolgom, de általában vagy mennek, vagy nem... vagyis ha mint írod tíz percig jó, ott valószínűleg nem a fej a hibás.
Üdv, Z.

0

city217
city217 picture

Szia.
Minden lehet hibás hisz Murphy már megmondta, de nem tíz perc után. :)
Üdv

0

city217
city217 picture

Szia.
Lehet mechanika hiba ahogy távolodik nő a lézer és a lemez távolsága, vagy tisztítani kellene a csúszó részeket. A fej továbbító motor is lehet hibás, sőt a lemezt forgató is mert már lassabban kellene forgatni és ott hibádzik.Kezd úgy hogy elindítasz egy lemezt és végig lépteted előre majd vissza, de előtte tisztítsd meg a mechanikát. De mivel fejet cseréltél lehetséges hogy nincs jól beállítva a csúszka.
Üdv

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
A lemez forgató motort és fejmozgatót nézted? (minimális olaj biztos nem árt nekik)Pici szorulás esetén épp ilyen hibát is tud produkálni. A mozgató motorra menő fogaskerék is gyakran megreped, így már nem mozgatja rendesen a fejet, akad. (akár szalagkábel hiba is lehet)
Üdv, Z.

0

Sponsored links