You are here

SONY MHC-RG30 Lézerfej Hiba

10 posts / 0 new
Last post
Tibor29

Sziasztok kollégák!

AZ lenne a kérdésem hogy egy sony rg30 hifit javítok lézerfej hibája van.
Rendeltem hozzá egy kss 213b fejet és elis indult vele de 10 perc után ugrálgat lejátszás közben,én hibás lézerfejre gyanakszom és azért szeretném a kollégák véleményét is kérni.Mit nézzek még át rajta?A segítségetek előreis köszönöm.
Üdv:Tibi

Comments
Tibor29

Sziasztok kedves kollégák!

A problámát siketrült megoldani egy új kss 213b fejjel az előző sajnos hibás volt de a hq vissza cserélte szerencsére :)

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget

Üdv mindenkinek:Tibor

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Gratula!
...és persze örülj, amiért sikerült tőlük jó fejet kapnod. Ezek szerint vannak még csodák.
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Bubo2011

Hali!
Nekem nem szokott a KSS213-akkal baj lenni. Szán mozgató mechanika zűr lesz az, ahogyan a kollégák írták. Egy trükk: válaszd le a szánmotort a szervo elektronikáról, (mert esetleg megpusztul,) és kb. 1 V körüli feszültséget adva a moci kapcsaira, szépen végig kell kúsznia a szánnak. Ha repedt a motor tengelyén a műanyag fogaskerék, jól hallhatóan kopog, esetleg elakad. A moci is lehet kopott, (a kommutátora szokott elkopni,) az jól mérhető a motor kapcsain, ellenállás mérővel Olyan 9-15 ohm a normális, ha kuka, ennél jóval többet mutat a műszer. Elvileg lehet zárlatos is, de nekem ezeken a gépeken még nem volt ilyen. Mérés közben lassan forgass rajta pár fokot, de mindig az álló helyzetben mért ellenállás a mérvadó, mert forgatás közben a keletkező feszültség meghülyíti a műszert.

Űdv.:
V. Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

üdv: rövid kiegészítés, az ellenállást analóg műszerrel érdemes mérni, azon jól látszik az eltérés.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tibor29

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat megnézem amit írtatok és jelzem ha van változás

Az utángyártott fej nem lehet hibás?

Üdv:Tibi

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Sajnos elég sok ilyen fejjel volt/van dolgom, de általában vagy mennek, vagy nem... vagyis ha mint írod tíz percig jó, ott valószínűleg nem a fej a hibás.
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Szia.
Minden lehet hibás hisz Murphy már megmondta, de nem tíz perc után. :)
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Szia.
Lehet mechanika hiba ahogy távolodik nő a lézer és a lemez távolsága, vagy tisztítani kellene a csúszó részeket. A fej továbbító motor is lehet hibás, sőt a lemezt forgató is mert már lassabban kellene forgatni és ott hibádzik.Kezd úgy hogy elindítasz egy lemezt és végig lépteted előre majd vissza, de előtte tisztítsd meg a mechanikát. De mivel fejet cseréltél lehetséges hogy nincs jól beállítva a csúszka.
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
A lemez forgató motort és fejmozgatót nézted? (minimális olaj biztos nem árt nekik)Pici szorulás esetén épp ilyen hibát is tud produkálni. A mozgató motorra menő fogaskerék is gyakran megreped, így már nem mozgatja rendesen a fejet, akad. (akár szalagkábel hiba is lehet)
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content