You are here

Sony PFM50C1E

3 posts / 0 new
Last post
echo1
echo1 picture

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a fent említett Plazma monitorral kapcsolatban, hátha valaki találkozott ezzel a hibajelenséggel. Nemrégiben került hozzám ez a darab, persze már akkor mondták hogy nemüzemel, gondoltam azért nemfogom kidobni, mert feltételezhetően javítható a darab.

A következő hibajelenséget produkálja:
Közvetlen miután csatlakoztattam a kábelt, elkezd világítani a zöld led rajta. Ezután kb 10mp után elkezdi pörgetni a ventillátorokat benne, de csak éppen hogy felpörögnek utána megint leállnak..eltelik szintén 10mp, megint felpörgeti, ezt megcsinálja 5x, a hatodikra pörgeti őket folyamatosan de ezután semmi nem történik csak pörögnek még kinem húzom a tápkábelt. Sajnos hibakód nemjelenik meg a
standby-leden. A táp panelen megjelennek a feszültségek amelyek a Q panel felé mennek, azok folyamatosak maradnak egész idő alkalmával miután csatlakoztatva van a hálózatra a készülék, viszont ami a ysus panel felé haladna (5V, 65V, 170V), az megjelenik úgyszintén kb 1mp-re minden egyes alkalommal mielőtt felpörgetni a ventiket benne, és amikor a végn a ventik forognak folyamatosan akkor már nincs semmi.
És gondoltam mielőtt, elvinném szervízbe bevizsgáltatni jó summáért :) előtte megkérdem hátha valaki találkozott ezzel a problémával, és ha igen akkor megsikerült-e oldani.

Mellékelve csatoltam egy képet a tápról, hátha valamit segít valamit.

Üdv: Szilárd

File attachment: 
Comments
DjTomeeee
DjTomeeee picture

Szia!

Hajajj ismerős belső...Ebben NEC kijelző van, jól ismerem őket, mert gariban rengeteg NEC plazmát javítottam annak idején. Általában az Y-SUS-on (nagyobbik panelen) a hibrid IC szokott megdögleni, azaz abban egy FET (vagy több). A táp ritkán rossz. Húzd le a hibridek felé menő táp csatlakozókat, ekkor meg kell jelennie a feszültségeknek. A hibrideket kiforrasztani nem egyszerű, furatgalvános a panel...de némi türelemmel és melegítéssel megoldható.

Üdv!

TamásBP

0

echo1
echo1 picture

Szia!

Sajnos ha lehúzom őket, akkoris ugyanazt a jelenséget produkálja és a feszültségek se jelennek meg a csatlakozóknál. csak elindul meg leáll 5x a hatodikra meg úgymarad, de sekép se hang.

Üdv: Szilárd

0