You are here

SONY SA-WCT290 aktiv subwoofer és soundbar rendszer nem ad hangot a sub-on

10 posts / 0 new
Last post
bluemoon
bluemoon picture

Tisztelt kolegák,

a következő az ábra: adott a címben szereplő rendszer (nem tudom másképp megfogalmazni mi). Miután  BT álltal összeborulni látszik  és megszólal de chak a soundbar a mélynyomó halgat. Először úgy gondoltam nem látják egymást de kiderűlt, hogy ez nem igaz. Miután bekapcsolom a soundbar-t a sub-on a piros LED villog majd zölrde vált. Sejtem, hogy ez azt jelenti, hogy csatlakoztak. Szétszedvén és a kapcs rajzon a block diagramot elemezvén kiderűlt, hogy habár a feszűltségek stimelnek a BT modulbol semmi jel nem észlelhető a stream pin-en 100MHz-es szkópon, a TSA5534 audio proci bemenetén sem jelenik meg semmi és a kimenetén is a PWM pin-eken amelyek a kimenő erősítőre csatlakoznak csak a vivőfrekvenciá látható. A kérdés az az, hogy mia az amit nem tudok, avagy a sejtelmem, hogy a BT modul hibás az igaz. A fiatalabb kolegák de a többiek tanácsát várom akik vágják ezt a témát. A SM feltöltve, valószínűleg a rendezetlenben lapul.

üdvözletem

Comments
pasztorinyh
pasztorinyh picture

Sziasztok! A fenti soundbar kapcsán a képen lévő hiányzó kondik és ellenállás (C102, C103, R101) típusa érdekelne, sajnos nem találtam rajzot hozzá. Köszi előre! Üdv

File csatolás: 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Nem hinném, hogy ez  a megoldás. Ha zöldre vált a led, akkor csatlakozott a sub a fő egységhez. Viszont a távirányító nem elhanyagolható, pl van rajta olyan gomb, hogy SUB LEVEL, tehát totál levehető a hangereje, ekkor már fő adó egységből sem jön ki hangjel, tehát nem lehet a vevő oldalon sem. De egy cold reset azért nem árthat.

0

ElektrikusDE
ElektrikusDE picture

Szia!

Próbáld meg igy is, hátha segit:

"A vezeték nélküli átvitel aktiválása adott egységek között (Secure Link) Megadhatja, hogy a Secure Link funkcióval kiegészített vezeték nélküli kapcsolattal köti össze a rúdhangsugárzót a mélysugárzóval. Ez a funkció segít elkerülni a több vezeték nélküli termék használata esetén fellépő interferenciát. 1 Nyomja meg a LINK gombot a mélysugárzó hátulján. A mélysugárzón narancs színnel villog az áramellátás-jelzőfény. 2 Tartsa lenyomva a CLEAR AUDIO+ gombot 5 másodpercig. Kétszer felvillan az USB és a TV jelzőfény, majd váltakozva villog a MOVIE és a MUSIC jelzőfény. Ha a rúdhangsugárzó össze van kapcsolva a mélysugárzóval, a jelzőfények villogása leáll, és a mélysugárzó áramellátásjelzőfénye narancssárgán kezd világítani. Sikertelenség esetén a jelzőfények 5 másodpercig világítanak. Próbálkozzon újra a fenti művelettel. A funkció kikapcsolásához tartsa lenyomva a CLEAR AUDIO+ gombot 5 másodpercig. Az USB jelzőfény kétszer felvillan."

Hasznos olvasmány:

kezelési utasítás

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

ahoz, hogy az ember komplet szamár legyen néha csak a nagy fülei hiányoznak. Elővettem a kapcs rajzot és simán átugrottam az kezelési utasítást, nekiálltam mérni meg filózni, hogy ez is meg az is lehet. Azzal, hogy a zöld LED folyamatossan világít úgy gondoltam a kapcsolat megvan, tovább nem kell foglalkozni a párosítással. A megoldás, valószínűleg a leírtakban lesz amint a tulaj megtalálja a távirányítót hozzá, odáig pihentetem a cuccot.
Köszönöm a segítséget
üdv

0

hifista
hifista picture

Helló!
Ezt a típust ugyan nem ismerem de azt a lehetőséget sem kellene figyelmen kívül hagyni, hogy esetleg az adóoldalról nem jön hangfrekvenciás jel.
Én ott is szétnéznék, nem aktív-e egy némítás, vagy hasonló.
Hifista

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

miután előkerűl a távirányító megpróbálom lefuttatni a kolega álltal ajánlott párosítási folyamatot. Ha az netán nem vállik be akkor visszatérek a hardware átfésülésére és ez az opció is a mérés tárgy lesz.
kösssz, üdv

0

varga jano
varga jano picture
*****

Hello!
Lehet,hogy h...g.Újra folyasztani a gyanus modul forrasztásait?

0

Oscarrr
Oscarrr picture

Alaposan kipihented magad Jano, vállalj még többet!!
Nagy szükség van rád!!!

2

varga jano
varga jano picture
*****

Tudod a megoldást?

0

Sponsored links