You are here

Sony ST-S170 tuner nem jelzi ki a "Stereo" vételt [MEGOLDVA]

12 posts / 0 new
Last post
Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
A tuner szépen fog minden FM állomást maximális jelszinttel, de nem jelzi ki a displayen hogy STEREO, ezert az automatikus kereséskor nem talál semmit, vagy a beprogramozott adok scanjénél se áll meg sehol sem mert az a sztereo jelzesre áll meg.
Van egy NULL mérô tesztpont ott 0V-ra állítottam be a T21-es tekerccsel.Vettem már sajnos KF IC-t is (LM1851N) bele de nem az a hibás, a tápja (B+) 13.7V ez egy 83ohmos ellenallason megy az IC pin3-ra (Vcc) az pedig 11.3V helyett csak 9V. Elkók mérve jók.NYAK szakadas nincs.
Az AM-en egyáltalán nem fog semmit, de ugyemlékszem a gazdája azt mondta már olyan is volt elotte.FM-et pedig halgatta majd kiment a szobabol es mire visszajott nem volt sztereo vétel. Muszerezettsegem nincs rádiókra, csak oszciloszkópom van.

Comments
Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Én voltam a bunkó meg a gazdája akinek már 1 éve megvan, nincs ennek semmi baja MUTE-ba kell kapcsolni, és ráállitani egy erős adóra akkor megjön a hang is meg a sztereó kijelzés is, ha gyöngébbek a jelek akkor nincs hangja.
Ha a MUTE ki van kapcsolva akkor csak monó vételt ad, és a gyönge adók is hallhatóak.
Ez hasonló mint az adóvevőknél a szkvelcs.. Már lassan a kerámiakondikat akartam cserélni..

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Gratula! De nem csak neked, hanem annak a nagynevű, híres (hírhedt?) Japán gyártó tervező mérnökeinek is!!! Hogy lehet ilyen hülyeséget megtervezni? Túl jó anyagot szíttak és a jakuza kergette őket?

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Én még olyan készüléket nem láttam, ahol a sztereó dekóder visszahatna a hangolásra, ahol a sztereó LED kapcsoló áramköre állítaná le az automata hangolást. Ez inkább az FM demodulátor, vagy az AFC áramkör feladata. AGC feszültséget, vagy előjelváltást figyelnek az S görbén (a referencia 2,3V-hoz képest). Ennél a készüléknél a lehangoltsági állapotot az LA1851 21-es (TUNED LED) lábán lehet indikálni, ezt figyeli a kontroller processzor.

A hangolási hibát ne a sztereó dekóderben keresd!
Ettől független oka van. A sztereó vétel hiánya csak ennek a következménye lehet, mert például félrehangol, vagy torzít a demodulátor.

Először a hangolási problémát kellene megoldanod, és azután a sztereó mód valószínűleg magától megjavul, ha nem tekergetted nagyon el a PLL VCO frekvenciáját.

Azt a "nullpontot" (FM demodulátort) milyen bemenőjelre állítottad be? Generátorból kell beadni 98MHz-es vivőfrekvenciájú FM jelet, ahogy a szervizmanuálban is szerepel!

Az IC 28-as lábán van 2V3 referencia feszültség?

Üdv:
Fülesmester

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Referencia feszültségem 2,44V, a nullpontot csak egy allomasra raalitottam, de az mindenhol annyi ±20mV sétálgat.Csak a nullpont tekercsét tekergettem, a többit nem mertem.

0

bekeipeter
bekeipeter picture

Van hozzá elegendő antenna jel? Mert az autómatikus keresője 3 vonal alatt nem áll meg. A sztereó dekóder bekapcsolásához is minimum 3 vonal térerő szükséges.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
5 vonal térerô is van. Susogás mentes a vétel,de sztereóba akkor se kapcsol át.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A mono kapcsoló ??? VCO-STOP milyen állásban van ??

Üdv! Miki.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia Miki!
Nincs ezen MONO kapcsolo, hanem STEREO/MUTE egy nyomógombon, de azt hiába nyomkodom mert csak MUTE bekapcs/kikapcs lesz, hogy hogyan lehet avval a gombbal sztereoba bekapcsolni fogalmam sincs. VCO STOP olyanom nincs.

File csatolás: 

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Shizo !
Lehet, nem ugyan azt a rajzot nézzük ??

Üdv! Miki.

File csatolás: 

0

city217
city217 picture

Szia.
Lehet hogy írok egy nagy őrültséget, de szerintem ebben az esetben ez a kapcsoló AM-ben mute, FM-ben sztereó/mono. Azért nincs AM mert MUTE és azért nincs sztereód mert monóba van a kapcsoló. Nézted már a kapcsolót?
Üdv.

0

atis76
atis76 picture

szia!
ez csak fm-ben müködik.
kikapcsolt állásban stereo,bekapcsolt állásában a két ado közötti zajt kapcsolja ki manuális keresésnél.
üdv:atis

0

Sponsored links