You are here

Sony STR-AV 570 rádióerősítő

6 posts / 0 new
Last post
Fand895
Fand895 picture

Kedves Mesterek, tanácsot kérek. A készülék bekapcsoláskor véletlenszerűen (de gyakran) elfelejti a programozott adókat, lefagy és csak a relé kattog. Kikapcsolás után egy hosszabb pihenőt követően elfeleti, és ha szerencsém van elfogadja az újrabeállítást és szépen szól. A stand-by tarfó mindvégig feszültség alatt van. Processzor cserén meditálok, de remélem, hogy nem kell és csak egy banális hibája van. Lehet, hogy megoldás lenne (buhera) egy back-up akksi vagy Li elem?

üdv
Fand895

Comments
gbenyov
gbenyov picture

Van a kütyüben stand-by elem?

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

Fand895
Fand895 picture

Szia gbenyov,

Nincs benne elem, hanem a nagy trafó mellett van egy kicsi stand-by trafó, amely állandó hálózati fesz alatt van. Ebből állítja elő a +5V-ot. Ezt az ágat is végigmérem majd.

szia Fand895

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv:lehet.
A tápokat ellenőrizted?
Rajz:
http://elektrotanya.com/?q=showresult&megnev=&megnev2=STR-AV%20570&kateg...

Bálint

0

Fand895
Fand895 picture

Szia Bálint,
A tápfeszültségeket a tápegységben mindenütt mértem, nem tapasztaltam jelentős eltérést, a processzor körüli méréshez még gyűjtöm a célzóvizet. Jelentkezem, ha van valami érdemi.
Szia Fand895

0

Fand895
Fand895 picture

Szervusztok,

Ehy újabb lendületet véve a leginkább parlagi módszert választottam: az alaplapon válogatás nélkül minden forrasztást átforrasztottam, mert nagyítóval nézegetve néhány forrasztáson kis körkörös repedéseket találtam. Azóta megbízhatóan működik.
Köszi a tanácsokat.

Fand895

0