You are here

sony str-de585 erősítő egyik oldal halkabb

5 posts / 0 new
Last post
tunner
tunner picture

Sziasztok.

Segítségeteket kérném egy sony str-de585-ös erősítő javításában.
A bal oldali hangszoró sokkal halkabban szól mint a jobb oldali.
Rezeteltem a beállításait így sem lett jobb.
Talállkozott már közülletek valaki hasonló hibával?

Comments
gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok!
Nem ezzel a típussal, de sonyval már volt ilyen problémám. Táphibát megjavítottam de észrevettem, hogy nem egyforma a két csatorna. Az egyik felében egy ellenállás egyik lába nem volt beforrasztva. A tulaj azt hitte, hogy így jó és így hallgatta korábban, amikor visszaadtam neki csodálkozott, hogy egyformán szól.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Erre konkrét választ nem fogsz kapni. Ilyenkor ki kell használni azt a nagy előnyt, hogy az erősítő két oldala egyforma és az egyik jó :)
Nézd meg, hogy a két végfok bemenő jele egyforma-e. Ezzel eldöntheted, hogy a végfokban van a hiba vagy előtte. Ha a bemenő jelek nem egyformák, akkor visszafelé haladva kell mérni mindaddig amíg két egyforma jelet találsz és akkor azon a környéken kell vizsgálódni.

Üdv. 

0

zsoca33
zsoca33 picture

Szia!

Edmundson kolléga javaslatát tovább fejtve, nem árt, ha van kéznél egy oszcilloszkóp, meg egy jelgenerátor (mondjuk 1kHz, akár számítógépes programmal) és végig mérni az erősítési láncot. Lehet, csak egy csatoló kondi lesz a ludas.

Üdv: Zsoca

 

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Igen, ilyenkor jó lenne tudni, hogy a kérdező milyen felszereltséggel rendelkezik. Feltételeztem, hogy van hanggenerátora és oszcilloszkópja is.

A hibát okozhatja egy rossz forrasztás, megnyúlt ellenállás, kiszáradt elkó, a hangerő vagy balansz poti hibája is. Továbbá okozhatja a hangszóró kapcsoló relé hibája is. Ilyenkor halk hangerőn torzít, recseg, majd növelve a hangerőt megszűnik a hiba. A behatároláshoz mérni kell.

Üdv.

0