You are here

SONY TA-535 vlgfok SI-1340H melegedéskor bezajosodik

3 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Az erősítőbe felcseréltem a végfokokat, a hiba átment a másik oldalra. A hibridet kibontottam, mikroszkóp és röntgen alatt sem látszik rajta semmi. Gondolom valamelyik félvezető.

Van valakinek egy ilyen modulja a fiók mélyén? Esetleg valami +/-40V-os tápfeszültségű végfokmodul, amit be lehetne tenni?

Üdv. Jácint

Comments
nayan
nayan picture

Szia! Szerintem reménytelen beszerezni SI-1360H (az eredeti kapcsolási rajzon ez szerepel) hibrid IC-t. Már a készülék megjelenése után pár évvel is beszerezhetetlen volt. Talán az a megoldás, hogy egy külön panelen felépítesz hasonló paraméterű STK IC-vel egy kapcsolást, bevezetékeled, az IC-ket rögzíted a hűtőbordán az eredetik helyén. Ez viszont rengeteg munka, amit szakértelemmel magadnak meg tudsz oldani, de ügyfél részére nem éri meg megcsinálni. Nagyon vigyázni kell a földhurkok kialakulására az átalakításnál. Külföldön sem érdemes keresni, mert majdnem 100% az esélye, hogy valami hamisított alkatrészt tudsz venni, hiszen amire kereslet van, abból egyből megjelenik a működésképtelen hamisítvány jó magas áron.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Azóta annyi fejlemény van, hogy szétkaptam a hibridet, és ahol tudtam, átforrasztottam. Hogy ettől mennyi időre javult meg, nem tudom. Már második napja dübörög.

1